RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Oxigén csepp BLOG, tudj meg többet!

Love Oxigén

2022.10.24 12:23
Love Oxigén

Vissza az Oxigén csepp blogra

Az oxigén létfontosságú a szervezet számára. Nélküle percekig sem bírjuk ki, hiszen központi szerepet tölt be a sejtek működésében. A szervezet 98%-os véroxigén-tartalom mellett képes az optimális működésre.

A véroxigén elégtelen szintje számos megbetegedéssel kapcsolatba hozható.

Az alacsony véroxigénszint minden esetben valamilyen betegségre utal, enyhe kimerültségtől kezdve egészen súlyos megbetegedéseket is okozhat.

Szívünk feladata a vér folyamatos keringetése. A vér a tüdőben oxigént vesz fel, majd azt az agyunkba, a szerveinkbe, az izmainkba továbbítja. Testük sejtjei az oxigént életfontosságú folyamatokhoz, pl.: energiatermeléshez használják fel.

A szervezet oxigénellátásának és az oxigénszállító képesség mérésnek eszköze a pulzoximéter, amely egy apró fényforrás és egy érzékelő segítségével figyeli, hogy az ujj sejtjei és a bennük áramló vér mennyi fényt nyel el. A készülék ebből meghatározza, hogy mennyi vörösvértest szállít oxigén molekulát. Ha minden vértest szállít oxigént, akkor az oxigénszaturáció (vagyis az oxigén telítettség) 100%-os. A szaturáció egészséges értéke 96% és 100% között mozog.

Az oxigénhiányt elsődlegesen az agy, a szem, a szív, illetve a vese panaszai jelzik;

  • koncentrációs zavar,
  • aluszékonyság,
  • fejfájás,
  • fülzúgás,
  • szédülés,
  • szemkáprázás,
  • változó látásélesség,
  • magas pulzusszám,
  • fáradtság,
  • levertség,
  • gyakori vizelési inger,
  • a végtagok alacsonyabb hőmérséklete,
  • emésztőrendszeri problémák hátterében mind állhat tartósan alacsony véroxigénszint.

Ismerd meg miben tud segítséget nyújtani számodra az oxigéncsepp.

#oxigéncsepp #oxigénszint #oxigénszintmérő #oxigénhiány #légszomj #nehézlégzés #oxigénhiány #folyékonyoxigén #stabilizáltoxigén #lowdeuteriumoxycrystal #csepegtetősoxigén #calivitaoxigén

A véroxigénszint mérés rendszeres elvégzése a légzési nehézséggel küzdők, szívbetegségben, illetve vörösvértestek betegségében szenvedők számára kiemelten javasolt. 

Normál véroxigénszint

Az emberek normál véroxigénszintje, más néven véroxigén telítettsége vagy szaturációja 90-99 százalék között van. Ez az érték azt mutatja, hogy mennyi oxigén található a hemoglobinban. Ezt számos faktor befolyásolhatja, például a vér pH-értéke és a széndioxid koncentrációja. A normál véroxigénszintre nincs befolyással se az életkor, se a nem.

Ezzel ellentétben a vér oxigén parciális nyomására már hatással vannak ezek a tényezők: a fiatal felnőttek esetében ez az érték 96 Hgmm. A korunk előrehaladtával ez egyre csökken, egy 80 évesnél például ez az érték már csak 75 Hgmm. Tudni kell, hogy a kisbabák vérkeringése a szülés után azonnal átáll, így az 50 százalékos véroxigénszint a születést követő 10 percben felmegy 60-65 százalékra, majd 90-96 százalékra.

A vér oxigénszintjét nagyban befolyásolja annak pH-értéke, a parciális nyomás, a hőmérséklet és a vörösvértestek biszfoszfoglicerát koncentrációja. A hemoglobin könnyebben adja le az oxigént, ha alacsony a pH-érték, magas a széndioxid koncentráció, magas a biszfoszfoglicerát koncentráció a vörös vértestekben. Ezen kívül az oxigénmegkötésre a hemoglobin fajtája is befolyással van.

A vér oxigénszintje növelhető helyes légzéstechnika elsajátításával, rendszeres testmozgással, naponta többszöri szellőztetéssel, megfelelő minőségű és mennyiségű víz fogyasztásával, valamint a friss levegőn töltött idő növelésével.

COVID-19 és a véroxigénszint

A Covid köztudottan a tüdőben súlyos károsodást okozhat. COVID-19 fertőzésben azért ajánlott rendszeresen mérnünk a véroxigénszintünket, mert életveszélybe kerülhetünk, ha néma oxigénhiányos állapot lép fel, azaz csökken a vérünk oxigénszintje, de nem jelentkeznek erre utaló jelek. Ez az állapot pedig gyakori a covidos betegeknél. Zömében nem küzdenek légszomjjal, tudnak beszélni, enni és inni, sőt a séta sem fárasztja le őket, ennek ellenére már károsodik a tüdejük.

Fontos! Ha a fenti tüneteket észleled önmagadon, felmerülne a gyanu, hogy esetleges oxigén hiány lépett fel a szervezetedben. Ezt akár az oxigénszintmérő is alátámasztja, mindenképp fordulj orvoshoz!

Forrás: Benu, Cleopatraultrahang 

A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet. Az oxigén csepp nem helyettesíti az orvos álltal előírt kezelés és termékeket. Kiegészítésképpen alkalmazandó. Fogyasztása esetén kérje ki orvosa véleményét!
 
Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Jó egészséget kíván a vitamin partner webáruház.

 #oxigéncsepp #véroxigénszint #oxigén #oxigénhiány #véroxigén #oxigénszintmérés #normáloxigénszint #pulzoximéter #oxigéncsepp #folyékonyoxigén #stabilizáltoxigén #lowdeuteriumoxicrystal #calivitaoxigén #vitaminpartner  #oxigénszintemelő