RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Cukorbetegség a 21. század népbetegsége.


Cukorbetegség igen komoly népegészségügyi probléma.

Ma Magyarországon 500.000 ezer cukorbeteget kezelnek, de a betegek száma ennél jóval magasabb.

Az előrejelzések szerint 20 éven belül megduplázódik ez a szám.

Égető probléma, vegyük nagyon komolyan !!!

Tudtad, hogy az előrejelzések szerint 20 éven belül megduplázódik a cukorbetegek száma?

Hogy egy felmérés szerint a 12-19 éves fiatalok 23%-a szenvedett 2008-ban prediabéteszben (a cukorbetegséget megelőző állapotban)?

Hogy minden tizedik nőt érinti az inzulinrezisztencia problémája, ami meddőséghez és hosszú távon 2-es típusú diabéteszhez vezet?

Talán kijelenthetjük: ma már nem létezik ember, akinek a családjában, baráti körében ne lennének cukorbetegek.

Egyre gyakrabban hallunk óvodásokról, kisiskolásokról, akik már fiatalon inzulint használnak.

Egyre többen ismerik meg az inzulinrezisztencia fogalmát, ami a meddőség egyik fő oka.

Akik bekerülnek ebbe a „világba”, sok újj dolgot kénytelenek megtanulni: hogyan diétázzanak, hogyan szedjék a gyógyszert, mennyit és hogyan mozogjanak, milyen rendszerességgel ellenőrizzék és ellenőriztessék vércukor- vagy inzulinszintjüket.

És jó a család is felkészül.

Ahhoz, hogy megfelelő étrend-kiegészítőt ajánlhass cukorbeteg vagy inzulinrezisztens ismerőseidnek, esetleg használhass te magad, íme, néhány információ a betegségről és a lehetséges segítségről.

A cukorbetegségnek két fajtáját ismerjük.

Az 1-es típusú diabétesz (cukorbetegség)

leggyakrabban gyerek- vagy fiatal korban jelentkezik, és teljes inzulinhiány jellemzi.

Kezeléséhez szigorú diéta és inzulin szükséges.

A cukorbetegség tünetei gyorsan kialakulnak: megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet és a fokozott étvágy ellenére bekövetkező súlyvesztés, magas vércukorszint, cukor megjelenése a vizeletben.

Gyakori tünete a nagymértékű szájszárazság, fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai lábikragörcs, a bőrfelszín viszketegsége.

A 2-es típusú diabétesz (cukorbetegség)

jellemzően közép- vagy időskorú embereknél alakul ki.

Megelőző állapota az inzulinrezisztencia, amikor még megvan az inzulintermelés, de annak hatása nem megfelelő, mert a sejtek nem megfelelően érzékelik azt.

A szervezet ekkor egyre több és több inzulint termel, aminek a vége a hasnyálmirigy „kifulladása” lehet. A 2-es típusú diabéteszt (cukorbetegséget ) sokszor gyógyszerrel kezelik természetesen a szintén szigorú diéta mellett.

A Vitamin partner webáruházban (CaliVita termékpalettáján) számos olyan készítmény található, amely segíthet a normális vércukorszint megtartásában vagy éppen a kiugró vércukor-ingadozások korlátozásában.

Nopalin: A rostok fogyasztására minden cukorbetegnek oda kell figyelnie, hiszen a rostos élelmiszerek fogyasztásakor sokkal lassabban nő a vércukorszint, mint rostszegény étkezés esetén.

A Nopalin készítmény alapanyagául szolgáló nopal (fügekaktusz) gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint nagyon magas a rosttartalma.

Chromium Max: A króm szerepe nagyon fontos.

A glükóztolerancia-faktor alkotójaként fontos szerepet játszik a szénhidrát- és glükózanyagcserében, a cukor biokémiai szintű lebontásában.

A króm az inzulin hatásának elősegítésén keresztül befolyásolja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét.

Segít megakadályozni a vércukorszint hirtelen ingadozásából fakadó édesség iránti „kívánósságot”, ezáltal hatékonyan hozzájárulhat a testtömegcsökkentő étrendek eredményességéhez is.

Chelated Zinc 

Resveratrol PLUS: A Pécsi Tudományegyetemen végzett egyik vizsgálat rámutatott arra, hogy a rezveratrol, ami számos növényben megtalálható (legnagyobb mennyiségben a szőlő héjában), csökkenti az inzulinrezisztenciát 2-es típusú diabétesz esetén.

A Resveratrol Plus készítmény nem csak rezveratrolt tartalmaz, hanem olyan antioxidánsokat is, amelyek hatékonyan támogatják annak működését.

A cukorbeteg étrend hatékony kiegészítője lehet a noni gyümölcsből készült Organic Noni is.

A noni 18-féle aminosavat tartalmaz, melyek közül sok esszenciális aminosav, azaz a szervezet maga nem képes előállítani, viszont szükséges számára.

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is, melyek hozzájárulnak a szervezet napi igényeinek kielégítéséhez, ezenfelül más antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz, melyek elősegítik sejtjeink védelmét a szabad gyökök egyes károsító hatásai ellen.

Jótékonyan befolyásolja a szervezet öngyógyító képességét. A noni egyik legfontosabb alkotóeleme a proxeronin nevű óriásmolekula.

A proxeroninből a szervezet a májban xeronint állít elő, mely számos élettani folyamat fontos részét képezi. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint támogatja az immun- és hormonrendszer egészséges működését is.

Sok minden növelheti a szervezet xeroninszükségletét, de napjaink leggyakoribb hatásai, a stressz, a fokozott szellemi és/vagy fizikai terhelés különösen.

Bizonyos mennyiségű proxeronint táplálékunkkal is magunkhoz veszünk, de a noni különösen nagy mennyiségben tartalmazza.

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Cukorbetegség, az Acai bogyó felveszi a harcot!