RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Oxigén csepp BLOG, tudj meg többet!

Deutérium csökkentett víz

2022.11.03 10:34
Deutérium csökkentett víz

Deutérium csökkentett víz

2001-ben nagyon érdekes dolgot mutattak nekem. Egy literes kiszerelésű, magas oxigéntartalmú ásványvíz volt. Számos panaszomra olyan lenyűgöző hatással volt, hogy félretettem minden szkepticizmusom, és beástam magam a víz és az oxigénterápiák irodalmába.

A folyékony stabilizált oxigén a forgalmazó cég sikertörténete volt.

Most egy még különlegesebb termékkel lép a piacra, amely a világon sehol másutt nem kapható. Az alacsony deutérium tartalmú vízből készített, mágnesesen strukturált folyadék még több stabilizált, molekulárisan kötött oxigént ad fogyasztójának.

A deutérium, a hidrogén izotópja.

Utóbbihoz hasonlóan egy protonból és elektronból, attól eltérően viszont még egy neutronból áll. Az egész világon előfordul,  a gleccser táplálta patakokban természetes formában alacsonyabb (130-140ppm/liter), a felszíni, síksági vizekben magasabb (150-160ppm /liter) koncentrációban.

Mivel az ember testének mintegy 60-70%-a víz, és a vízmolekulák egy része a hidrogén- és az oxigénatomok mellett deutériumot is tartalmaz, s ezen kívül egyéb szerves vegyületekben is előfordul, így koncentrációja szervezetünkben kb. 12-14 mmol/l.

Ez jelentős mennyiség ahhoz képest, hogy az emberi vérben a kalcium kb. 2 mmol/l, a magnézium 1 mmol/l, a kálium 4 mmol/l koncentrációban van jelen.

A magasabb rendű élőlényekben az évmilliók során kialakult egy ún. hidrogén/deutérium szabályozási rendszer, mely érzékeny a D/H-arány sejtekben bekövetkező változására.

Ez az arány akkor emelkedhet a sejtekben, ha nem előfordulási arányuknak megfelelően lépnek ki a sejtből.

A bekövetkező D/H-arányváltozást a sejtekben „érzékelik" bizonyos enzimek, mert eltolódása révén a deutérium nagyobb valószínűséggel kapcsolódhat a fehérjékhez, ezáltal megváltoztatva annak alakját, reakcióbeli viselkedését.

A víz deutérium tartalmának megváltozása (25, 150, 300 ppm) a sejtciklus fázisait (G1, S, G2) befolyásolja. A magas és az alacsony deutérium tartalmú víz egyaránt fékezi a ráksejtek szaporodását. Minél alacsonyabb a víz deutérium tartalma, annál lassabb a sejtosztódás folyamata – azaz annál lassabb a szervezet „öregedése”, ugyanakkor csökken a valószínűsége a hibás sejtosztódásnak is.

Az alacsony deutérium tartalmú stabilizált oxigénnel energetizált víz méregteleníti a szervezetet, nincs toxikus hatása.

A sejtek nem szeretik a (hidrogéntől kétszer nehezebb) deutérium tartalmú molekulákat, amik sokkal súlyosabbak ezáltal, így a kémiai reakciók is másképp mennek végbe jelenlétükben. Ezen atomok eltávolításáról érdekes módon éppen a Szent-Görgyi által leírt citrátkör egyik enzime, a fumaráz gondoskodik. A táplálékkal és főleg a vízzel bevitt deutérium koncentrációja a szervezetünkben kb. 12-14 mmol/l. Ez azt jelenti, hogy a deutérium kb. hatszor akkora mennyiségben van jelen vérünkben, mint a kalcium és tízszer akkora mennyiségben, mint a magnézium, így e tény jelentősége is sokkal nagyobb, mint azt eddig gondoltuk.

A legfontosabb elemek a vérszérumban

  • Kalcium    2,24 – 2,74 mmol/l
  • Magnézium    0,75 – 1,2 mmol/l
  • Nátrium    3,5 – 5,1 mmol/l
  • Glukóz    3,3 – 6,1 mmol/l
  • Deutérium    12 – 14 mmol/l

Mivel az átlagos ivóvíz deutérium koncentrációja 150 ppm (azaz a vízben egymillió hidrogénatom között 150 deutériumatom található), leginkább innen származik a problémás izotóp. De az élelmiszerek deutérium tartalma is változó.

  • liszt ~ 150 ppm
  • cukor ~ 146 ppm
  • sajt (száraz) ~ 136 ppm
  • olívaolaj ~ 130 ppm
  • vaj ~ 124 ppm
  • állati zsír ~ 118 ppm
  • telítetlen zsír ~ 110 ppm
  • telítetlen növényi zsír ~ 102 ppm

Kenneth Mellanby 1942-ben már kimutatta, hogy a szervezetben a táplálékból is kialakul víz, az ún. metabolikus vagy anyagcsere víz, hiszen pl. 100 g zsír elégetésével a szervezet 110 g vízhez jut, a szénhidrátok esetén pedig ez csak 55 g. Ez arra mutat, hogy a zsírtartalékok igen nagy szerepet töltenek be a test vízraktározásában. Ezt támasztja alá, hogy a sivatagi állatok (pl. a tevék) különösen nagy zsírtartalékokkal rendelkeznek.

Megdöbbentő, de ezzel összefüggő tény, hogy ugyanezen állatoknál és a tengeri halaknál (elsősorban a cápáknál, melyek nem isszák, hanem folyamatosan szűrik, kiválasztják a vizet) ismeretlen a rákbetegség.

Ez a kórkép az állatoknál először a madaraknál jelent meg, melyek vándorlásuk során az anyagcsere vizet felhasználták, és a különböző élőhelyeiken a többféle ivóvízből több deutériumhoz jutottak. A fenti tények alapján arra gondolhatunk, hogy a táplálékból vagy a magas hegyekből származó forrásvizekből a szervezet kevesebb deutériumot venne fel, csökkenthető lenne a rák kockázata.

Erről egy vicc jut eszembe. Az alkoholista szidja a barátját: - Olyan vagy, mint az állat. Akkor iszol, ha szomjas vagy.

Félretéve a tréfát, ezek szerint jobb, ha kevesebbet iszunk?

Nem valószínű, inkább arra kellene figyelnünk, hogy ezt a sejtciklust befolyásoló elemet minél kisebb koncentrációban juttassuk a szervezetbe alacsonyabb deutérium tartalmú vizek és táplálék fogyasztásával. Kb. 20-40%-kal lehet csökkenteni a helyes táplálkozással, vízbevitellel a szervezet deutérium tartalmát. Ennek nemcsak a rákkockázat csökkenése lehetne az eredménye, hanem a sejtmegújulás lassításával talán az életkor meghosszabbodása is elérhetővé válna.

A japán tudós, Shoi Yamashita 1964-ban felfedezte, hogy az "élő víz" mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik a szokásos ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére.

Szent-Györgyi Albert arra a megállapításra jutott, hogy strukturális, energetikai, illetve hullámtermészetű jelenségek vizsgálata visz közelebb az ÉLET lényegének megismeréséhez. Ő mutatta ki, hogy amíg az egészséges sejtfolyadék dielektromos állandójának értéke 80, addig a daganatos sejté 5-re zuhan, mivel a folyadék teljesen rendezetlenné válik!

A strukturált víz legegyedülállóbb tulajdonsága molekuláinak alakzata és szervezettsége. Mágnesességük miatt ezek a csoportok jól szervezettek, és rendezetten mozognak az egész testben. A strukturált víznek nagyobb a sűrűsége, mint a többi víznek. Ez megnöveli a molekulák stabilitását, és segít a sejteket magukat is stabilan tartani.

A mágnesesen strukturált víz növeli az sejten belüli hidratáltságot, pótolja a kiürült létfontosságú ásványianyag-tartalékokat, stabilizálja, védi a sejteket, segít fenntartani a normális véráramlást és pH-t, kiüríti a salakanyagokat, megakadályozza felhalmozódásukat a sejtekben, meggátolja a szabadgyökök képződését.

A hagyományos vízben a 10-18 vízmolekula alkot egy klasztert (csoportot), ami túl nagy, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa. A mágnesesen strukturált vízben csupán 6 vízmolekula alkot egy klasztert. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül a sejtekbe bejusson. A víz hidratáló képessége ezáltal hatszorosára nő. Mivel a víz klasztermérete sokkal kisebb, így könnyebben jut be a testszövetekbe, és onnan hatékonyan mossa ki a mérgező savas lerakódásokat, nagyobb hatásfokkal, mint a hagyományos víz.

A mágneses, negatívan töltött víz oxigénnel telített. Ez a víz képes elpusztítani a kórokozókat, és erősíti az immunrendszert, a sok hidroxil-ion révén lúgos részecskék képződését idézi elő, így nő a víz pH-ja.

A víz hőmérséklete, felületi feszültsége, viszkozitása, elektromos vezetőképessége változik, és mágneses energiája megnő. Ez az energia elegendő a ráksejtek elpusztításához (Bartefoot and Reichi). A vízhez adott lúgos ásványok megakadályozzák a toxikus savasság kialakulását, és növelik a pH-t.

A víz mágnesességére jellemző, hogy 3%-nyi elég egy oldat teljes mágneses feltöltésére.

A mágnesesen strukturált víz segíti a vérkeringést, növeli az oxigénszintet, így segítve a táplálékszállítást. A pH-egyensúlyt helyreállítja, felgyorsítja a kalcium-ion beáramlását a szövetekbe, és segíti az idegrendszer működését, és a csont gyógyulási folyamatait. Bizonyos hormonok termelődését is elősegíti, és növeli az enzimek aktivitását. Mivel a mágnesesen kezelt víz oxigénnel telítetté válik, képes a kórokozók elpusztítására, serkenti, erősíti az immunrendszert.

A mágnesességnek nagy szerepe van a DNS-molekula szerkezetének alakításában. A mágneses tér közvetlenül stimulálja a DNS átírását mRNS-re, kinyitva a dupla spirált, és serkenti a DNS megkettőződését is. A DNS a mágneses térre való érzékenységének oka, hogy a DNS savas és elektromosan töltött molekula: egyik ponton pozitív a másik részen negatív, és így dipólust képez, vagyis a DNS elektromosan töltött, szerves makromolekula. A feltekeredett DNS, azaz a kromoszóma dipólusos mágneses rúdként működik, és álladó (121 mHz) frekvenciával rezeg. Mágneses erőtér hatásra a DNS torzul, és megindul az osztódás.

A stabilizált oxigén élettani hatása, hogy segíti a sejtek oxigénellátását, javítja az anyagcserét.

Méregtelenítő és tisztító hatásán kívül hozzájárul az anaerob baktériumok elpusztításához (Salmonella, Coli baktérium, stb.).

Energiával tölti fel a testet (oxigén jelenlétében aerob körülmények között 20-szor több ATP képződik, mint oxigén hiányában, azaz anaerob körülmények között), elősegíti a vitaminok, ásványanyagok, gyógynövények, stb. felszívódását és hasznosulását, javítja  a vérkeringést, enyhíti a légzési nehézségekből adódó tüneteket, jelentősen növeli a vér és a sejtek oxigén ellátását, ezáltal növeli a szervezet teljesítő képességét, növeli a sportteljesítményt.

Pozitívan befolyásolja a szellemi tevékenységet, kellemes közérzetet biztosít, fokozza a koncentrációs képességet.

Az oldat lúgosító hatásának következtében a víz több OH--t tartalmaz, mint H+-t, több oxigénatom van benne, mint a semleges vízben; ezért van az, hogy a lúgos vizet oxigénben gazdag víznek hívjuk, a savas vizet pedig oxigénhiányos víznek. Az egészséges sejt szén-dioxiddá égeti el a cukrot, míg a rákos sejt tejsavvá erjeszti, amivel növeli a testre ható savterhelést, és így megteremti magának azt a túlsavasodott közeget, amelyre szüksége van. A rákos sejt tehát olyan sejt, amely optimálisan alkalmazkodott a test túl savasodásához, így elvileg halhatatlan.

A ráksejtek – a legtöbb baktériumhoz hasonlóan – oxigénszegény környezetben szeretnek élni. Az oxigén mennyiségének növekedése megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, és végső soron – akárcsak a lúgos környezet – el is pusztítja őket. Daganat nem jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén (Otto H. Warburg).

A lúgos vízben kis mennyiségben egy oxigén és egy hidrogén atom marad hidroxil gyökben(OH-). Az oxigénnek, mivel csak egy hidrogént köt meg, marad egy szabad töltése (-). Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabadgyököket (töltéshiányos molekulákat) megkösse, és azok kémiai reakcióképességét lelassítsa, azaz neutralizálja. Az ionizált, lúgos víz felszívódása egy percen belül megkezdődik. A negatív ion terápia, mely a szervezetet mellékhatások nélkül tölti fel energiával, és minimum 30%-kal effektívebben tisztítja az érpályát. Ez a tisztítás az egész szervezetre kihat. A lúgos víz tisztítja az egész szervezetet – méregtelenít, lúgosít.

A készítmény különleges aktív oxigén koncentrátum só oldatban.
A kémiai összetevők: alacsony deutérium tartalmú, mágnesesen struktúrált víz, nátrium-klorid (tengeri sóból), biológiailag hasznosítható stabilizált oxigén valamint létfontosságú nyomelemek. Mivel nem tartalmaz oxyklorint vagy oxi-halogén vegyületet (ez adta a régi oldat klór ízét), nem veszélyes közvetlen a bőrre és a nyálkahártyákra sem, bár inkább hígított oldata javasolt külső használatra is.

Alkalmazás
Javasolt felhasználás: 5-10 cseppet kell csepegtetni 3 dl folyadékba. Fogyasztása előtt javasolt legalább két-három percig a folyadékban tárolni, hogy feldúsuljon oxigén molekulákkal, és átmágneseződjön.

  • Felnőtteknek erőnlét javítására: 20 csepp naponta
  • Egészségmegőrzésre: 6-8 csepp naponta
  • Sportolóknak edzéskor: 10-20 csepp egy órával az edzés előtt
  • Gyermekeknek:
  • 5 éves kor alatt: nem ajánlott, csak oxigénhiány esetén max. 5 csepp
  • 5 - 12 éveseknek: 2-4 csepp naponta
  • 12 év fölöttieknek: mint a felnőttek esetén
  • Daganatos betegségben 3 x 15 - 20 csepp. Lehetőség szerint csak alacsony deutérium tartalmú vizet fogyasszon a beteg (2-3 liter/nap)! Ne hízzon, csak erősödjön!!! Vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok nagyon fontosak!
  •  Egyéb felhasználás:
  •  Gargarizálás/szájöblítés: 10 csepp 125ml vízben
  •  Víztisztításhoz: 20 csepp 250 ml vízhez
  •  Tartósítás: 10 csepp 4 literbe
  •  Zöldségek és gyümölcsök lemosására (Spray): 5-8 csepp 250 ml vízhez
  •  Háziállatoknak (mindig az ivóvízhez adva):
  •  Macskák és kis kutyák: 2 csepp naponta
  •  Közepes kutyák: 4 csepp naponta
  •  Nagyobb kutyák: 6-8 csepp naponta
  •  Akváriumba, itatóba is tehető 2 csepp.

Legjobb - különösen ha rákbeteg a fogyasztó - eleve csökkentett deutérium tartalmú vízbe csepegteti a különleges oldatot, ekkor a daganatsejtek oszlása több oldalról gátolható. Az ilyen ásványvízre emlékeztető 1,5-2 literes palackok ára 250 és 2.500 Ft körül vannak attól függően, milyen alacsony a deutérium koncentrációjuk.

Forrás: borgyogyaszat.com/lexikon/deuterium-csokkentett-viz

#csökkentettdeuteriumtartalmúvíz