RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Oxigén csepp BLOG, tudj meg többet!

Folyékony stabilizált oxigén mit is jelent, hogyan hasznosul?

2021.09.13 19:40
Folyékony stabilizált oxigén mit is jelent, hogyan hasznosul?
A stabilizált oxigén csepp egy olyan táplálékkiegészítő, amely folyékony, stabilizált oxigént tartalmaz. Ez az oxigén nem fizikailag oldott formában van jelen a vízben, hanem kémiai kötésben.

A stabilizált oxigén csepp hasznosulásának lényege, hogy a szervezetet oxigénnel látja el. Ez a fokozott oxigénellátás számos előnnyel jár, beleértve a következőket:

  • Növeli az energiaszintet: Az oxigén a test minden sejtjének működéséhez szükséges, beleértve az izmokat is. A fokozott oxigénellátás segít az izmoknak hatékonyabban működni, ami több energiát eredményez.
  • Javítja a koncentrációt: Az oxigén az agy megfelelő működéséhez is szükséges. A fokozott oxigénellátás segít az agynak jobban koncentrálni, ami javítja a kognitív funkciókat.
  • Csökkenti a fáradtságot: A fáradtság gyakran az oxigénhiány következménye. A fokozott oxigénellátás segít csökkenteni a fáradtságot, ami javítja a teljesítményt.

A stabilizált oxigén csepp általában szájon át szedhető, de helyileg is alkalmazható. A szájon át történő szedéssel az oxigén a véráramba kerül, és a szervezet egészét ellátja. A helyi alkalmazással az oxigén közvetlenül a kezelt területre jut, és ott fejti ki hatását.

A stabilizált oxigén csepp biztonságos és hatékony táplálékkiegészítő, amely számos ember számára előnyös lehet.

Kiegészítő információk:

  • A stabilizált oxigén cseppnek napi 3-szor 20 csepp az ajánlott adagja.
  • A stabilizált oxigén csepp biztonságossága és hatékonysága számos tanulmányban bizonyított.

Többet szeretnél megtudni a stabilizált oxigén cseppről katt ide

Oxigén csepp, folyékony stabilizált oxigén, Hogyan is tudom én meginni az oxigént?

Válaszokat kerestünk hogyan is működik a folyékony oxigén.

Az oxigén speciális kémiai tulajdonságai miatt vízben rosszul oldódik.

Egy részét a vér – mint a többi légzési gázt – fizikailag oldott formában szállítja.

Bár ez a mennyiség (0,3 ml oxigén 100 ml vérben) nagyon csekély, mégis fontos, mivel az oxigén csak fizikailag oldott formában, a savóból tud a szövetekbe átjutni.

A vér az oxigén 99%-át azonban a vörösvértestekben található hemoglobinhoz (Hb) kötve szállítja.

Egy Hb-molekula legfeljebb négy oxigénmolekulát képes megkötni, és 70-szer több oxigént képes szállítani a vérben, mint a vérsavóban fizikailag oldott oxigén mennyisége.

Mit jelent a „folyékony, stabilizált” oxigén?

Szinte nap mint nap jelennek meg az oxigénnel dúsított vizek szakmai alátámasztását cáfoló írások a médiában, ugyanakkor egyre több a kérdőjel a stabilizált oxigént tartalmazó készítményekkel kapcsolatban is.

Hogyan is működik a stabilizált oxigén?

A félreértések tisztázása érdekében a téma szakértőjét, dr. Kohán Józsefet kértük meg, hogy segítsen a laikus fogyasztóknak utat találni ebben a kusza információs rengetegben.

Több formában lehet a szervezetet oxigéntöbblethez juttatni: pl. hiperbárikus oxigénterápiával (azaz az oxigéngáz belélegeztetésével) vagy oxigénes fürdő- és ivókúrák alkalmazásával.

A vízben fizikailag oldott oxigén igen csekély mennyiséget jelent a bevitel szempontjából, és rosszul is hasznosul.

Az ilyen módon elnyeletett éltető gáz tehát kevésbé jó forrás arra, hogy szervezetünkbe gyorsan és hatékonyan felszívódva plusz energiát adjon.

Nagyobb a jelentőségük az ún. „folyékony, stabilizált oxigént” tartalmazó oldatoknak.

Ezek nem fizikailag oldott oxigénnel dúsítottak, hanem a hemoglobinhoz hasonlóan kémiai kötésbentartalmazzák ezt az életfontosságú anyagot.

fizikai oldásnál az oxigén O2 molekulái a víz H2O molekuláival elegyednek úgy, hogy a vízmolekulák körülveszik az oxigénmolekulákat, de nem képeznek velük közös vegyületet.

kémiai oldásnál (pl. a stabilizált oxigéntartalmú készítményekben) azonban speciális vegyi anyagokban, szerves molekulákban összetevőként, alkatrészként szerepelnek, s ezt a közös vegyületet veszik körül a vízmolekulák, amik csoportokban helyezkednek el.

Az oxigént is tartalmazó molekulák a vízben tovább már nem hasadnak szét, csak akkor kezdenek elbomlani, ha savas hatás éri őket pl. a bőrön vagy a gyomorban. Ekkor ezek a vegyületek szétesnek, és kiszabadulnak belőlük az O2 molekulák. 

A stabilizált oxigént tehát úgy „tervezték”, hogy a sejtenzimek fel tudják bontani a kémiai kötéseket, azaz fel tudják szabadítani a számukra szükséges oxigént.


Rendeld meg most webáruházunkban az Oxigén cseppet!


A felszabadult oxigénmolekulák a gyomor-béltraktusban a nyálkahártya kapillárisaiba áramlanak, s ott a vérplazma oldott oxigénszintjét (nem a vörösvértestek hemoglobinjához kötöttét) emelik akár a duplájára.

A hámsejtek közötti gázcsere ott tud erőteljesebben végbemenni, ahol a nyálkahártyák nedvesek.

A bőrön épp ezért sokkal kevesebb tud átjutni az oxigénből, mint a tüdő léghólyagocskáinak finom folyadékfilmmel borított, el nem szarusodó hámból álló nyálkahártyáján.

A száj, a nyelőcső, a gyomor és a bél nyálkahártyáján át – hasonló hámfelépítéséből adódóan – természetesen szintén könnyebb a gázok, így az oxigén átjutása.

A folyékony, stabilizált oxigén tehát az O2-t erősen megkötő anyagokat tartalmazó víz.

Nem összekeverendő az oxigénnel fizikailag dúsított italokkal és ásványvizekkel, hanem olyan készítmény, amely biológiailag hasznosítható oxigént tartalmaz kémiai kötésben.

Dr. Kohán József

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.