RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Szépség blog

Vitaminok, ásványi anyagok hatása a bőrre szépségvitamin

2022.02.16 14:01
Vitaminok, ásványi anyagok hatása a bőrre szépségvitamin
A SZÉP BŐR MAGA LEHET A RAGYOGÁS

A VITAMIN szó jelentése: Az élethez nélkülözhetetlen anyag.  A bőr számára is nélkülözhetetlen.

Igenis fontos ha szép bőrt szeretnénk. 
A vitaminok és ásványi anyagok minden anyagcsere folyamatban részt vesznek ami a sejtekben zajlik. Ha csak 1 fontos vitamin is hiányzik a szervezetünkből az élettani folyamatok felborulnak, panaszok később hiánybetegségek alakunak ki. Újabb kutatások szerint a betegségek kialakulása sok esetben a vitaminok és nyomelemek hiányára vezethető vissza. 
 
Ha szép bőrt szeretnél a külső ápolás mellett nagyon fontos, hogy belülről is pótoljuk a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Megfelelő dózisban és megfelelő minőségben. Csak mínőségi táplálékkiegészítő szedésével várhatunk számunkra kedvező hatásokat. 
Bizonyos tápanyagok nélkül a bőr veszít rugalmasságából, idő előtt megjelennek az öregedés jelei, és súlyosbodhatnak a már meglévő különböző bőrbetegségek tünetei.

A napi szükséglet kielégítésével az alábbi bőrpanaszokat mérsékelhetjük:

  • sötét foltok
  • vörösség
  • ráncok
  • túlzott szárazság
  • túlzott faggyútermelés
Összetett módon működnek különböző enzimmekkel karöltve. Itt fontosnak tartom megemlíteni, hogy igen nagy jelentősége van természetes módon pótolni ugyanis egy laborban előállított vegyület pl Aszkorbinsav E-300 ( a C- vitamin kémiai elnevezése) a szervezetben  különböző enzimek nélkül nem fogja kifejteni a hatását. 
 
A bőr szempontjából vannak különösen fontos vitaminok és ásványi anyagok.  

Ilyen a C-vitamin ami elősegíti a kollagén szintézist. A kollagén olyan anyag, amely feszessé és rugalmassá teszi bőrét. Ahogy az ember öregszik, a kollagén termelés természetesen csökken, és ezzel együtt bőrünk feszessége is. Mivel a C-vitamin elősegíti a kollagén termelést, ez azt jelenti, hogy a bőr szilárd és feszes marad. 
Védelmet nyújt az UV sugárzás ellen. Segíthet a napsugárzás okozta károsodások helyreállításában és egy újabb védőréteg létrehozásában. A fényvédő hatása a megfelelő C-vitamin bevitel mellett is javasolt. 

D-vitamin inkább hormonnak tekintenek mint vitaminnak. Segít csökkenteni a bőrbetegségeket, például az aknét, a rosaceát és az atópiás dermatitist. Segíti az egészséges sejteket képződését. A D-vitaminnak köszönhetően a bőr tónusos lesz. A pikkelysömör kezelésére is használják.

A-vitamin 

Az A-vitamin nagy szerepet játszik a szövetek szerkezetnék javításában. Feszesíti a bőrt és megakadályozza kiszáradását. Rendszeres pótlásával a bőr kellően hidratált és rugalmas lesz.


Az E -vitamin antioxidánsként ismert, Az antioxidánsok a szabad gyököket semlegesítik amelyek felelősek a sejtek öregedéséért. Így a bőr állapotára is kihatással van. Az E-vitamin segít megvédeni a káros napsugárzástól, ráadásul fenntartja a bőr frissességét és egészségét. Segíti a sebek gyógyulását, és enyhíti a kellemetlen bőrbetegségeket és hiányosságokat, mint a rosacea, a kiálló vénák és a striák.

B vitaminok komplex szedése javasolt. Mert kölcsönhatásban vannak egymással. 

Párat említenék: 

B6 vitamin (piridoxin) hiánya esetén bőrgyulladás és a bőr berepedezése jöhet létre

B8 vitamin (biotin) hiánya hajhullást okoz

B12 pedig segít fenntartani az egészséges vörösvérsejtek állományát, ragyogóbbá teszi a bőrt.

Amikor a B-vitamin bevitele csökken, kiütések, szájrepedezés, az ajkak kiszáradása és sok más, nem csak a bőrrel összefüggő tünetek jelentkezhetnek. Ezért, ha kiütések vagy száraz pikkelyes bőr miatt (különösen a száj közelében) szenved, a B -vitamin hiánya lehet rá a válasz)


K-vitamin

K-vitamin, elengedhetetlen a véralvadás folyamatában, segíti a sebek gyógyulását. Az alapvető funkciója olyan bőrhibák enyhítésben van, mint például:

  • striák
  • seprűvénák
  • sötét foltok
  • karikás szem

A Béta Carotin. A béta-karotin viszont extra védelmet nyújthat a káros sugarak ellen. Így pozitív hatása lehet a bőr állapotára is. 

szelén is egy erős antioxidáns, amely harcol a szabad gyökök okozta károk ellen, segít visszafordítani a bőrkárosodást és lassítja az öregedés jeleit. Segíti a pajzsmirigy működését is, amely az emberi anyagcserét a legjobb formában tartja, ami pedig segíti a szervezetet az összes fent említett vitamin anyagcseréjében, aminek köszönhetően a bőr remekül néz ki.


Cink: A cink elősegíti a sebgyógyulást és csökkenti a faggyúmirigyek termelését. Szembeszáll a kiütésselés az ekcémás panaszokkal. Pattanásos bőrpanaszoknál erőteljesen alkalmazzák. 


Összességében elmondható, hogy a vitaminok és ásványi anyagok komplex pótlása minden területen szükséges. Igyekeztem összeszedni a bőrre ható legfőbb vitaminokat és ásványi anyagokat.

A Calivita táplálékkiegészítőivel a minőségre maximálisan figyelünk. Komplex termékeink ideális összeállításban tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Életkorra és életformára szabottan.

Soha ne érd be kevesebbel. 

Ápold a bőröd kívül-belül és RAGYOGJ!

Vitaminok ásványi anyagok hatása a bőrre

A cikk írója: Ludányiné Szabó Adrienn

A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.
Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.