RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Szépség blog

Testápolás, hajápolás természetesen

2021.09.13 20:48
Testápolás, hajápolás természetesen

Ilyen puha a bőröm, élmény hozzáérni, végigsimítani.. Ilyet még soha nem éreztem, pedig használtam már nagyon sok féle testápolót. Nem akarok többé mást használni.

Megtaláltam az ÉN testápolómat...

Egy megrendelőnk tollából.

Összefoglaltuk hogyan védjük, bőrünket, hajunkat. És hogyan segíthetünk a problémákon.

A nyári meleg, a Nap káros hatásai miatt bőrünk, hajunk és körmeink ebben az időszakban különös védelmet és fokozott ápolást, gondoskodást igényelnek.

A legnyilvánvalóbb bőrkárosodás, a napégés ellen érdemes mind külsőleg, mind belsőleg védekezni.

Érzékeny, világos bőr esetén a napozási időszak előtt tanácsos béta-karotint szedni, ami semlegesíti a szervezetben termelődő és a külső forrásokból bejutó szabad gyököket, elnyomja a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására keletkező rendkívül aktív oxigénmolekulákat.

Már a napozás előtt fél órával kenjük be magunkat fényvédővel!

A nagyon világos bőrre legalább 20-25-ös, a világosra 15-20-as, a közepesre 10-15-ös, a kreol bőrre pedig 5-10-es faktorszámú védőszer ajánlott.

A legkorszerűbb készítmények akár 100 faktorosak is lehetnek, és nem mechanikai, fizikai (titán-dioxid) szűrőket tartalmaznak, hanem biológiailag védenek.

Fotostabil és vízálló készítményt használjunk, mert ennek tartósabb a hatása!

Ettől függetlenül a napsugárzásnak kitett bőrfelületet két-három óránként érdemes bekenni, illetve akkor is minden esetben, ha kijövünk a vízből vagy tusolunk.

A vízfelszín, a homok, a beton felerősíti az UV sugárzást, így ilyen környezetben fokozattan kell vigyázni.

Még a víz alatt egy méterrel is 50 százalékos az UV sugárzás!

Kerüljük a napot 11 és 15 óra (újabb ajánlások szerint 10 és 16 óra) között!

Húzódjunk megszáradás után minél hamarabb árnyékba, és fedjük bőrünket ruhaneműkkel, pólóval, sállal, törölközővel!

Szemünk védelmére jó minőségű, UV filteres napszemüveget tegyünk fel, amely a hunyorgás elkerülésével a szem körüli szarkalábak kialakulását is késlelteti.

A leégés elleni védekezés ellenére a bőr nyáron hamar szárazabbá válik, felülete durvább lesz.

Ennek egyik oka, hogy a melegben a szervezet, s így a bőr is sok vizet veszít, amit pótolni kell.

A kellő mennyiségű – napi 2,5-3 liter – folyadékbevitel mellett tanácsos a bőrt külsőleg is fokozottan ápolni.

Erre különösen alkalmasak a természetes eredetű olajak.

Ma már kevéssé használatosak a szintetikus vagy kőolaj alapanyagú készítmények.

A glicerin szintén a kerülendő anyagok listájára került, mivel vizet von el a bőrből.

A bőr védekezőképességét, regenerálódását erősíti a cink, a szelén, valamint a B-, C- és E-vitamin, illetve a már említett béta-karotin, így napozás után is van értelme e szerek szedésének.

Ajánlott CaliVita termékek: Full Spectrum, Super Mega 50, Mega B-Complex, Pro Selenium, Mega Zinc, Beta Carotene, Evening Primrose Oil, Full Spectrum, Super Mega 50, Mega B-Complex, Ocean 21, qProtect, Mega qProtect.

A hajas fejbőr különleges felépítése miatt speciális bánásmódot igényel.

A test egyéb tájain szinte észrevétlenül leváló finom hámlás itt összeálló korpává formálódhat, melynek kialakulásában ma a malassezia furfur nevű gombát tartjuk felelősnek.

Ha a fejbőr betegségeit vizsgáljuk, a leggyakoribb panasz éppen a korpásodás, latin nevén szeborrea.

A kórokozó eltávolítására általában speciális samponokat használunk, melyek gombaölő tulajdonságúak.

A legkorszerűbb készítmények habzó anyagtól mentesek, mert rájöttek a tudósok, hogy a (fej)bőr túlzott zsírtalanítása eleve elősegíti a különböző károsító, kémiai anyagok bejutása mellett a kórokozó mikrobák behatolását is.

A hajszálaknak szintén szükségük van a fejbőr által termelt faggyúra ahhoz, hogy ne töredezzenek, ne száradjanak ki túlságosan és ne töltődhessenek fel felesleges sztatikussággal.

Ha pedig a hajhagymák is károsodnak a fokozott detergens hatástól, egyre kisebbek lesznek, s végül elpusztulnak, és a haj megritkul, kihullik.

A hajhullás napjaink leggyakoribb bőrbetegségei közé tartozik.

Lehet foltos és totális, hormonális eredetű vagy rejtett gyulladás, góc által okozott, de befolyásolja a haj vesztését vitamin- vagy ásványianyag-hiány, a stressz és a környezetszennyeződés (füstök, gázok, nehézfémek, sugárzó anyagok) miatti vagy toxikus anyagok (gyógyszerek, citosztatikumok) által okozott hajhagyma-károsodás is.

Az utóbbi 15–20 évben legalább duplájára nőtt a hajhullással orvoshoz fordulók száma.

Ezt talán az ismert (néha nem elismert) magasabb háttérsugárzás, a megváltozott, zaklatott életmód és egészségtelen táplálkozási szokások magyarázzák, a kezelés ezért nem ritkán nagyon hosszadalmas, és néha csekély eredménnyel jár.

A haj külső kezelésére általában azok a készítmények (hajszeszek, pakolások, kondicionálók) alkalmasak, amelyek hatóanyagai be is jutnak.

A felszívódás helye mindig a hajhagyma, azaz a fejbőr, a hajszálak élettelen anyaga a gyökerükig sosem fog eljuttatni semmit.

A kondicionálók arra alkalmasak, hogy a károsodott hajszálak külső rétege megerősödjön, de a hajhagymák táplálása elengedhetetlen a betegség kezelésében.

A zselék és lakkok általában nem károsítják a hajszálakat, de a fejbőr pórusait eltömítve  gennyes pattanások kialakulását segítik elő.

A hajolajakat ma nem divat használni, pedig a hajszálak védelmére az előzőeknél sokkal alkalmasabbak.

Hajhullás, kezdődő kopaszodás esetén belső kezelésként a szélesebb körben ismert B-vitaminokon kívül olyan multivitaminokat kell szedni, melyekben van A-, H-, sőt D-vitamin is, s melyek emellett elegendő és jól felszívódó (kelátkötésű) vasat, valamint cinket, szelént is tartalmaznak.

Emellett omega zsírsavakat, lecitint és fitoösztrogéneket tartalmazó készítményeket érdemes fogyasztani.

A vitamin partner által ajánlott CaliVita termékek: Full Spectrum, Super Mega 50, Mega B-Complex, Pro Selenium, Mega Zinc, Beta Carotene, Evening Primrose Oil, Super Soya Lecithin, Triple Potency Soya Lecithin, Spirulina Max, Ocean 21.

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.