RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Szénanátha, allergia, hamarosan zöldell a parlagfű

Itt a parlagfű és az allergiaszezon!

Korábban több hatóanyag kapcsán megemlítettük, hogy igen biztató allergiaellenes hatásaikról számoltak be a kutatók.

Most csokorba szedtük ezeket a természetes megoldásokat.

C-vitamin annyira sokoldalú és olyan jelentős szerepe van az immunrendszerünkben, hogy szinte már természetes, hogy az allergiaszezonban is nagy segítségünkre lehet.

Több vizsgálat is alátámasztja, hogy a szervezet hisztaminszintje és a C-vitamin-bevitel között összefüggés van.

A hisztamin az a közvetítő anyag, melynek hatására a hajszálerek kitágulnak, a bőr kipirul, a tüdő megfeszül és az asztmások befulladnak.

Több száz főn végzett tanulmány is leírta, hogy fordított arányt találtak a hisztamin és C-vitamin szintje között, tehát minél magasabb volt a C-vitamin-bevitel, annál alacsonyabb volt az allergiás reakciók kialakulásáért felelős hisztamin szintje.

Ugyanez a tanulmány vizsgálta, hogy azok, akiknél magasabb hisztaminszintet találtak, hogyan reagáltak pár napos 1000 mg-os C-vitamin-kúrára.

Az eredmény reményt keltő az allergiásoknak, a nagy dózisú C-vitamin hatására ugyanis jelentősen csökkent az allergizáló anyag szintje a vérben, azaz az allergiás reakciók kialakulásának az esélye is csökkent!

Asztmásoknak külön jó hír, hogy egy nagyobb kutatás igazolta: az alacsony C-vitamin-bevitel összefügg az asztmás rohamokkal. 

Vagyis magasabb C-vitamin-szinttel csökkenthető a rohamok száma!

D-vitamin újrafelfedezésével és mélyreható vizsgálataival az is bebizonyosodott, hogy az allergia kialakulásában is szerepet játszhat a hiánya.

Egy friss tanulmány szerint a D-vitamin hiánya növeli a pollenek miatt kialakuló allergiás reakciók esélyét, azaz az asztmatikus tünetek kialakulását.

Megfelelő D-vitamin-ellátottsággal tehát sokat segíthetünk magunkon nyáron is.

Ne felejtsd el, hogy a korábbi feltevésekkel ellentétben a nyári hónapokban is nagy arányban fordul elő D-vitamin-hiány, így pótlását a nem-allergiásoknak sem szabad elfelejteni!

Az allergiában szenvedők már bizonyosan tudják, hogy kalciummal megelőzhetik vagy enyhíthetik a nyálkahártyák duzzanatát (orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés) vagy a bőr kipirosodását.

Ennek oka, hogy a kalcium képes a hajszálerek áteresztőképességét csökkenteni, így a környező szövetek duzzanata kisebb mértékű lesz.

Enyhülhetnek a szénanátha tünetei is.

Az allergia, szénanátha egyre több ember életét keseríti meg, egyes elméletek ennek okát az egyre nagyobb mértékű környezetszennyezésben látják, illetve abban, hogy már magzati korunktól kezdve egyre több vegyi anyaggal és allergénnel érintkezünk. 

Az allergének elleni küzdelmet megfelelően támogatott immunrendszerrel is segíthetjük, továbbá természetes hatóanyagokkal, vitaminokkal.

Kérd ki orvosod véleményét. Gyógyszereidet önkényesen ne hagyd el. 

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Forrás: Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood - C. Alan,  B. Clemetson; J. Nutr. 110: 662-668, 1980.
Dietary antioxidants and asthma in adults
Vitamin D treatment modulates organic dust-induced cellular and airway inflammatory consequences - Golden GA, et al, J Biochem Mol Toxicol. 2013 Jan;27(1):77-86.
D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében – Virágh et al, Orvosi Hetilap 153. évf. vol 41. 1629-1637
                                                                                                                             

The effects of spirulina on allergic rhinitis – Cingi et al., Eur Arch Otorhinolaryngol (2008) 265:1219–1223
Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood - C. Alan, B. Clemetson, J Nutr. 1980 Apr;1 Associations between Maternal Antioxidant Intakes in Pregnancy and Infant Allergic Outcomes – C.E. West, J. Dunstan; Nutrients.  2012 November; 4(11): 1747–1758.  Antioxidant Intake in Pregnancy in Relation to Wheeze and Eczema in the First Two Years of Life – S. Martindale, G. McNeill; Am J Respir Crit Care Med. 2005 Jan 15;171(2):121-8. 
A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.