RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Sportolóknak, ízületek, diéta cikkek

Izületi fájdalom? Lehet, hogy tudunk segíteni

2023.01.12 09:59
Izületi fájdalom? Lehet, hogy tudunk segíteni

Az izületvédelem fontos, mert az izületek mozgásszervi megbetegedései nagymértékben befolyásolhatják az életminőséget, és hosszú távon akár mozgáskorlátozáshoz is vezethetnek. Az izületi fájdalom, duzzanat és merevség a legtöbb esetben az izületi porcok, az izületi tok és a környező izmok, inak és szalagok károsodásának következménye.

Az izületek kopnak az évek során, főleg a mozgásban sokat résztvevők esetében. A kopás miatt az izületek fájdalmasak lehetnek, és nehéz mozogni. A kopás mértéke növelheti a kockázatát a korai ízületi degeneráció és az osteoarthritis kialakulásának.

Mit tehetsz ha fáj az izület

Az izületi egészség védelmében fontos hatóanyagok:

  • Glükozamin: A glükozamin egy természetes vegyület, amely a porcok, a kötőszövetek és a kondrociták (az izületi porc sejtjei) egészséges növekedéséhez és működéséhez szükséges.

  • Kondroitin: A kondroitin egy természetes vegyület, amely hozzájárul az izületi porcok rugalmasságának és ellenállóképességének fenntartásához.

  • MSM (metilsulfonil-metán): Az MSM egy természetes vegyület, amely fontos szerepet játszik a porcok, a kötőszövetek és a bőr egészségének fenntartásában.

  • C-vitamin: Az C-vitamin egy esszenciális vitamin, amely fontos szerepet játszik a kollagén termelődésében, ami a porcok, a kötőszövetek, az inak és a szalagok egyik alapvető építőeleme.

  • Omega-3 zsírsavak: Az omega-3 zsírsavak fontosak az izületi egészség szempontjából, mert javítják az izületi gyulladásokat és csökkentik a fájdalmat.

  • A kollagén: a fő fehérje az ízületekben, mely hozzájárul az ízület stabilitásához és rugalmasságához.

  • Az hialuronsav: egy természetesen előforduló anyag az ízületekben, ami segít csökkenteni a fájdalmat és a kopást.

  • A csipkebogyó: gyulladáscsökkentő hatású és serkenti a kollagén termelést.

  • Az E-vitamin pedig elősegíti a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét, és hozzájárul az ízületek egészségének fenntartásához.

Emellett fontos az izületek egészségének szempontjából a rendszeres testmozgás, a megfelelő testsúly, valamint a megfelelő táplálkozás is.

Ismerd meg a RiseUp Multiactive Collagen-t

2.generációs UC-II® biológiailag aktív kollagént tartalmaz, mely a nagy dózisú, hidrolizált 2-es típusú kollagénnel karöltve három módon fejti ki hatását: segít csökkenteni a gyulladást és fájdalmat, segít helyreállítani a károsodott ízületet, és segít újjáépíteni azt. Az optimális hatás elérését emellett még a csipkebogyó, a hialuronsav, porcerősítő glükozamin, kondroitin, MSM kombinációja és vitaminok segítik, melyek mind természetes, jól felszívódó formában vannak jelen.