RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Cseppfolyós oxigén vagy tüdővitamin orvosi szemmel

Cseppfolyós oxigén orvosi szemmel. Nevezhetjük tüdővitaminnak?

2021.09.13 19:45
Cseppfolyós oxigén orvosi szemmel. Nevezhetjük tüdővitaminnak?

A folyékony oxigén csepp és a tüdővitamin mindkettő hatékony lehet a légzőrendszer egészségének támogatására. A folyékony oxigén csepp fő előnye, hogy közvetlenül növeli a szervezet oxigénellátását, ami számos előnnyel jár, beleértve az energiaszint növelését, a koncentráció javítását és a fáradtság csökkentését.

A tüdővitamin fő előnye, hogy táplálja és erősíti a légzőrendszert, ami segít megelőzni a fertőzéseket és javítja a légzési funkciókat.

A folyékony oxigén csepp és a tüdővitamin mindkettő hatékony lehet a légzőrendszer egészségének támogatására. Azonban fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, mielőtt valamelyik mellett döntünk, és konzultáljunk orvosunkkal, ha bármilyen egészségügyi problémánk van.


Szeretnél többet tudni az oxigén cseppről katt ide

Folyékony stabilizált oxigén. 

Sokan keresnek tüdővitamint. Számomra ez az igazi tüdővitamin.

Deutérium csökkentett víz, cseppfolyós oxigén? 

Oxigén csepp? Maga a tüdővitamin?

Én azt gondolom nem helyes kifejezés, sokkal több annál. 

2001-ben nagyon érdekes dolgot mutattak nekem.
Egy literes kiszerelésű, magas oxigéntartalmú ásványvíz volt.
Számos panaszomra olyan lenyűgöző hatással volt, hogy félretettem minden szkepticizmusom, és beástam magam a víz és az oxigénterápiák irodalmába.

Mit is tud az oxigén

A deutérium, a hidrogén izotópja. Utóbbihoz hasonlóan egy protonból és elektronból, attól eltérően viszont még egy neutronból áll.

Az egész világon előfordul,  a gleccser táplálta patakokban természetes formában alacsonyabb (130-140ppm/liter), a felszíni, síksági vizekben magasabb (150-160ppm /liter) koncentrációban.

Mivel az ember testének mintegy 60-70%-a víz, és a vízmolekulák egy része a hidrogén- és az oxigénatomok mellett deutériumot is tartalmaz, s ezen kívül egyéb szerves vegyületekben is előfordul, így koncentrációja szervezetünkben kb. 12-14 mmol/l.

Ez jelentős mennyiség ahhoz képest, hogy az emberi vérben a kalcium kb. 2 mmol/l, a magnézium 1 mmol/l, a kálium 4 mmol/l koncentrációban van jelen.

A magasabb rendű élőlényekben az évmilliók során kialakult egy ún. hidrogén/deutérium szabályozási rendszer, mely érzékeny a D/H-arány sejtekben bekövetkező változására.

Ez az arány akkor emelkedhet a sejtekben, ha nem előfordulási arányuknak megfelelően lépnek ki a sejtből. A bekövetkező D/H-arányváltozást a sejtekben „érzékelik" bizonyos enzimek, mert eltolódása révén a deutérium nagyobb valószínűséggel kapcsolódhat a fehérjékhez, ezáltal megváltoztatva annak alakját, reakcióbeli viselkedését.

A víz deutérium tartalmának megváltozása (25, 150, 300 ppm) a sejtciklus fázisait (G1, S, G2) befolyásolja.

A magas és az alacsony deutérium tartalmú víz egyaránt fékezi a ráksejtek szaporodását.

Minél alacsonyabb a víz deutérium tartalma, annál lassabb a sejtosztódás folyamata – azaz annál lassabb a szervezet „öregedése”, ugyanakkor csökken a valószínűsége a hibás sejtosztódásnak is.

Az alacsony deutérium tartalmú stabilizált oxigénnel energetizált víz méregteleníti a szervezetet, nincs toxikus hatása.

A sejtek nem szeretik a (hidrogéntől kétszer nehezebb) deutérium tartalmú molekulákat, amik sokkal súlyosabbak ezáltal, így a kémiai reakciók is másképp mennek végbe jelenlétükben.

Ezen atomok eltávolításáról érdekes módon éppen a Szent-Görgyi által leírt citrátkör egyik enzime, a fumaráz gondoskodik.

A táplálékkal és főleg a vízzel bevitt deutérium koncentrációja a szervezetünkben kb. 12-14 mmol/l.

Ez azt jelenti, hogy a deutérium kb. hatszor akkora mennyiségben van jelen vérünkben, mint a kalcium és tízszer akkora mennyiségben, mint a magnézium, így e tény jelentősége is sokkal nagyobb, mint azt eddig gondoltuk.

 

A legfontosabb elemek a vérszérumban

  • Kalcium    2,24 – 2,74 mmol/l
  • Magnézium    0,75 – 1,2 mmol/l
  • Nátrium    3,5 – 5,1 mmol/l
  • Glukóz    3,3 – 6,1 mmol/l
  • Deutérium    12 – 14 mmol/l

Mivel az átlagos ivóvíz deutérium koncentrációja 150 ppm (azaz a vízben egymillió hidrogénatom között 150 deutériumatom található), leginkább innen származik a problémás izotóp.

De az élelmiszerek deutérium tartalma is változó.

  • liszt ~ 150 ppm
  • cukor ~ 146 ppm
  • sajt (száraz) ~ 136 ppm
  • olívaolaj ~ 130 ppm
  • vaj ~ 124 ppm
  • állati zsír ~ 118 ppm
  • telítetlen zsír ~ 110 ppm
  • telítetlen növényi zsír ~ 102 ppm

Kenneth Mellanby 1942-ben már kimutatta, hogy a szervezetben a táplálékból is kialakul víz, az ún. metabolikus vagy anyagcsere víz, hiszen pl. 100 g zsír elégetésével a szervezet 110 g vízhez jut, a szénhidrátok esetén pedig ez csak 55 g. Ez arra mutat, hogy a zsírtartalékok igen nagy szerepet töltenek be a test vízraktározásában.

Ezt támasztja alá, hogy a sivatagi állatok (pl. a tevék) különösen nagy zsírtartalékokkal rendelkeznek.

Megdöbbentő, de ezzel összefüggő tény, hogy ugyanezen állatoknál és a tengeri halaknál (elsősorban a cápáknál, melyek nem isszák, hanem folyamatosan szűrik, kiválasztják a vizet) ismeretlen a rákbetegség.

Ez a kórkép az állatoknál először a madaraknál jelent meg, melyek vándorlásuk során az anyagcsere vizet felhasználták, és a különböző élőhelyeiken a többféle ivóvízből több deutériumhoz jutottak.

A fenti tények alapján arra gondolhatunk, hogy a táplálékból vagy a magas hegyekből származó forrásvizekből a szervezet kevesebb deutériumot venne fel, csökkenthető lenne a rák kockázata.

Erről egy vicc jut eszembe. Az alkoholista szidja a barátját: - Olyan vagy, mint az állat. Akkor iszol, ha szomjas vagy.

Félretéve a tréfát, ezek szerint jobb, ha kevesebbet iszunk?

Nem valószínű, inkább arra kellene figyelnünk, hogy ezt a sejtciklust befolyásoló elemet minél kisebb koncentrációban juttassuk a szervezetbe alacsonyabb deutérium tartalmú vizek és táplálék fogyasztásával.

Kb. 20-40%-kal lehet csökkenteni a helyes táplálkozással, vízbevitellel a szervezet deutérium tartalmát.

Ennek nemcsak a rákkockázat csökkenése lehetne az eredménye, hanem a sejtmegújulás lassításával talán az életkor meghosszabbodása is elérhetővé válna.

A japán tudós, Shoi Yamashita 1964-ban felfedezte, hogy az "élő víz" mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik a szokásos ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére.

Szent-Györgyi Albert arra a megállapításra jutott, hogy strukturális, energetikai, illetve hullámtermészetű jelenségek vizsgálata visz közelebb az ÉLET lényegének megismeréséhez.

Ő mutatta ki, hogy amíg az egészséges sejtfolyadék dielektromos állandójának értéke 80, addig a daganatos sejté 5-re zuhan, mivel a folyadék teljesen rendezetlenné válik!

A strukturált víz legegyedülállóbb tulajdonsága molekuláinak alakzata és szervezettsége.

Mágnesességük miatt ezek a csoportok jól szervezettek, és rendezetten mozognak az egész testben.

A strukturált víznek nagyobb a sűrűsége, mint a többi víznek.

Ez megnöveli a molekulák stabilitását, és segít a sejteket magukat is stabilan tartani.

A mágnesesen strukturált víz növeli az sejten belüli hidratáltságot, pótolja a kiürült létfontosságú ásványianyag-tartalékokat, stabilizálja, védi a sejteket, segít fenntartani a normális véráramlást és pH-t, kiüríti a salakanyagokat, megakadályozza felhalmozódásukat a sejtekben, meggátolja a szabadgyökök képződését.

A hagyományos vízben a 10-18 vízmolekula alkot egy klasztert (csoportot), ami túl nagy, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa.

A mágnesesen strukturált vízben csupán 6 vízmolekula alkot egy klasztert.

Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül a sejtekbe bejusson.

A víz hidratáló képessége ezáltal hatszorosára nő. Mivel a víz klasztermérete sokkal kisebb, így könnyebben jut be a testszövetekbe, és onnan hatékonyan mossa ki a mérgező savas lerakódásokat, nagyobb hatásfokkal, mint a hagyományos víz.

A mágneses, negatívan töltött víz oxigénnel telített. Ez a víz képes elpusztítani a kórokozókat, és erősíti az immunrendszert, a sok hidroxil-ion révén lúgos részecskék képződését idézi elő, így nő a víz pH-ja.

A víz hőmérséklete, felületi feszültsége, viszkozitása, elektromos vezetőképessége változik, és mágneses energiája megnő.

Ez az energia elegendő a ráksejtek elpusztításához (Bartefoot and Reichi).

A vízhez adott lúgos ásványok megakadályozzák a toxikus savasság kialakulását, és növelik a pH-t.

A víz mágnesességére jellemző, hogy 3%-nyi elég egy oldat teljes mágneses feltöltésére.

A mágnesesen strukturált víz segíti a vérkeringést, növeli az oxigénszintet, így segítve a táplálékszállítást.

A pH-egyensúlyt helyreállítja, felgyorsítja a kalcium-ion beáramlását a szövetekbe, és segíti az idegrendszer működését, és a csont gyógyulási folyamatait. Bizonyos hormonok termelődését is elősegíti, és növeli az enzimek aktivitását.

Mivel a mágnesesen kezelt víz oxigénnel telítetté válik, képes a kórokozók elpusztítására, serkenti, erősíti az immunrendszert.

A mágnesességnek nagy szerepe van a DNS-molekula szerkezetének alakításában.

A mágneses tér közvetlenül stimulálja a DNS átírását mRNS-re, kinyitva a dupla spirált, és serkenti a DNS megkettőződését is.

A DNS a mágneses térre való érzékenységének oka, hogy a DNS savas és elektromosan töltött molekula: egyik ponton pozitív a másik részen negatív, és így dipólust képez, vagyis a DNS elektromosan töltött, szerves makromolekula.

A feltekeredett DNS, azaz a kromoszóma dipólusos mágneses rúdként működik, és álladó (121 mHz) frekvenciával rezeg.

Mágneses erőtér hatásra a DNS torzul, és megindul az osztódás.


#oxigéncsepp #folyékonyoxigén #oxigénhiány #stabilizáltoxigén #oxycrystal #nehézlégzés #oxigénhiány #calivitaoxigén #lowdeuteriumoxycrystal  #

stabilizált oxigén élettani hatása, hogy segíti a sejtek oxigénellátását, javítja az anyagcserét.

Méregtelenítő és tisztító hatásán kívül hozzájárul az anaerob baktériumok elpusztításához (Salmonella, Coli baktérium, stb.). 

Energiával tölti fel a testet (oxigén jelenlétében aerob körülmények között 20-szor több ATP képződik, mint oxigén hiányában, azaz anaerob körülmények között), elősegíti a vitaminok, ásványanyagok, gyógynövények, stb. felszívódását és hasznosulását, javítja  a vérkeringést, enyhíti a légzési nehézségekből adódó tüneteket, jelentősen növeli a vér és a sejtek oxigén ellátását, ezáltal növeli a szervezet teljesítő képességét, növeli a sportteljesítményt.

Pozitívan befolyásolja a szellemi tevékenységet, kellemes közérzetet biztosít, fokozza a koncentrációs képességet.

Az oldat lúgosító hatásának következtében a víz több OH--t tartalmaz, mint H+-t, több oxigénatom van benne, mint a semleges vízben; ezért van az, hogy a lúgos vizet oxigénben gazdag víznek hívjuk, a savas vizet pedig oxigénhiányos víznek.

Az egészséges sejt szén-dioxiddá égeti el a cukrot, míg a rákos sejt tejsavvá erjeszti, amivel növeli a testre ható savterhelést, és így megteremti magának azt a túlsavasodott közeget, amelyre szüksége van.

A rákos sejt tehát olyan sejt, amely optimálisan alkalmazkodott a test túl savasodásához, így elvileg halhatatlan.

A ráksejtek – a legtöbb baktériumhoz hasonlóan – oxigénszegény környezetben szeretnek élni.

Az oxigén mennyiségének növekedése megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, és végső soron – akárcsak a lúgos környezet – el is pusztítja őket.

Daganat nem jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén (Otto H. Warburg).

A lúgos vízben kis mennyiségben egy oxigén és egy hidrogén atom marad hidroxil gyökben(OH-).

Az oxigénnek, mivel csak egy hidrogént köt meg, marad egy szabad töltése (-).

Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabadgyököket (töltéshiányos molekulákat) megkösse, és azok kémiai reakcióképességét lelassítsa, azaz neutralizálja.

Az ionizált, lúgos víz felszívódása egy percen belül megkezdődik.

A negatív ion terápia, mely a szervezetet mellékhatások nélkül tölti fel energiával, és minimum 30%-kal effektívebben tisztítja az érpályát.

Ez a tisztítás az egész szervezetre kihat.

A lúgos víz tisztítja az egész szervezetet – méregtelenít, lúgosít.

A készítmény különleges aktív oxigén koncentrátum só oldatban.

A kémiai összetevők: alacsony deutérium tartalmú, mágnesesen struktúrált víz, nátrium-klorid (tengeri sóból), biológiailag hasznosítható stabilizált oxigén valamint létfontosságú nyomelemek.

Mivel nem tartalmaz oxyklorint vagy oxi-halogén vegyületet (ez adta a régi oldat klór ízét), nem veszélyes közvetlen a bőrre és a nyálkahártyákra sem, bár inkább hígított oldata javasolt külső használatra is.

Cseppfolyós oxigén alkalmazás
Javasolt felhasználás: 5-10 cseppet kell csepegtetni 3 dl folyadékba.

Fogyasztása előtt javasolt legalább két-három percig a folyadékban tárolni, hogy feldúsuljon oxigén molekulákkal, és átmágneseződjön.

Az alábbi estekben támogatja a szervezetünket

  • Felnőtteknek erőnlét javítására: 20 csepp naponta
  • Egészségmegőrzésre: 6-8 csepp naponta
  • Sportolóknak edzéskor: 10-20 csepp egy órával az edzés előtt
  • Gyermekeknek:
  • 5 éves kor alatt: nem ajánlott, csak oxigénhiány esetén max. 5 csepp
  • 5 - 12 éveseknek: 2-4 csepp naponta
  • 12 év fölöttieknek: mint a felnőttek esetén
  • Daganatos betegségben 3 x 15 - 20 csepp. Lehetőség szerint csak alacsony deutérium tartalmú vizet fogyasszon a beteg (2-3 liter/nap)! Az orvos által előírtak mellé. Ne hízzon, csak erősödjön!!! Vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok nagyon fontosak!
  •  Egyéb felhasználás:
  •  Gargarizálás/szájöblítés: 10 csepp 125ml vízben
  •  Víztisztításhoz: 20 csepp 250 ml vízhez
  •  Tartósítás: 10 csepp 4 literbe
  •  Zöldségek és gyümölcsök lemosására (Spray): 5-8 csepp 250 ml vízhez
  •  Háziállatoknak (mindig az ivóvízhez adva):
  •  Macskák és kis kutyák: 2 csepp naponta
  •  Közepes kutyák: 4 csepp naponta
  •  Nagyobb kutyák: 6-8 csepp naponta
  •  Akváriumba, itatóba is tehető 2 csepp.

Az ilyen ásványvízre emlékeztető 1,5-2 literes palackok ára 250 és 2.500 Ft körül vannak attól függően, milyen alacsony a deutérium koncentrációjuk.

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Forrás: http://www.borgyogyaszat.com/lexikon/deuterium-csokkentett-viz