RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Ízület védelem! 11 hatóanyag a legjobbak amit egy ízület kívánhat.


Fáj a lában. Fáj a derekam.

Gyógymasszőrként elég gyakran találkoztam ezekkel a panaszokkal.

Már a fiatalabb korosztály is szenved az ízületi fájdalmaktól egyre gyakoribbak az ízületi panaszok. Nézzük meg mit tehetünk ellene.

A porckopás az 50 éven felüliek körében már az első számú degeneratív megbetegedés.

Ha reggel felkeléskor már már nem működnek olajozott a dolgok akkor tudod miről beszélek.

Ízületi fájdalom, ízületi gyulladás, reumatikus fájdalmak, mind mind megkeseríthetik az életünket.

Vizsgáljuk meg mitől alakulhatnak ki a panaszok.

 • Idővel lassul az anyagcserénk amelynek következtében méreganyagok halmozódnak fel az ízületekben. Pl: ilyen ismert méreganyag a húgysavkristály. Mikroszkóp alatt vizsgálva kis hegyes kések rajzolódnak ki előttünk. Ezért ha az ízületekben felszaporodik éles fájdalom lesz az eredménye. 
 • Az ízületi nedv csökkenése is elősegíti a az ízületi fájdalmat hiszen szerepe olyan mint a gépeknél az olajozás. Az ízületi nedv hyaluron savat tartalmaz ennek a savnak az az érdekessége, saját tömegénél 1000-szer több vizet köt meg ! A kozmetika is előszeretettel használja. 
 • mozgáshiány pedig szintén nem kedvez az ízületek normál anyagcseréjének.  
 • Étrend. Bizonyos tápanyagok mint pl a burgonya, a paprika, a paradicsom, a padlizsán és a dohány. Ezek mindegyike gátolhatja a kollagén regenerálódását, és negatívan befolyásolhatja az izületek anyagcsere folyamatait. Tehát kerülendők! 

Az ízületi fájdalmakat komolyan kell venni és komplexen kell tenni ellene.

A piacon jelenleg kapható porcerősítők csak a legszükségesebb glükozamint és kondroitin-szulfátot, vagy a jobbak már metil-szulfonil-metánt (MSM) is tartalmaznak.

De azt gondolom nem kell beérned részmegoldásokkal, mert itt a komplex összetételű Joint Protex Forte, ami sokkal szélesebb körű, összetett megoldást kínál!

Joint Protex Forte szinergikus hatású összetevői nem csak porcok regenerálódását, porcépítést is segítik, hanem kenőanyagként és gyulladáscsökkentőként is szolgálhatnak, miközben csökkenthetik a reumatikus tüneteket.

Hatékony segítséget nyújthat a kötőszövetek egészségének helyreállításában.

Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek rendszerint nem szerepelnek az étrendünkben, vagy legalább is nem elegendő mennyiségben.Ilyenek:

 1. A glükozamin: A glükozamin-szulfátnak valószínűleg a porcszövet képződésében és regenerálódásában van szerepe.
 2. Kondroitin szulfát: Fokozza a porcsejtek proteoglikán és kollagén szintézisét, segíti a porc rugalmasságának helyreállítását. A porcot bontó enzimek inaktiválásában is részt vesz, ezáltal gátolja a porcpusztulást és gyulladásgátló. Az ízületekben növeli a hialuronsav-szintet, emeli az ízületi folyadék viszkozitását.  
 3. Metil-szulfonil-metán (MSM) Szerves kén vegyület. Legismertebb tulajdonsága, hogy képes az emberi szervezetben gyulladást csökkenteni és fájdalmat csillapítani. Számtalan egyéb egészségvédő hatása is ismert. 
 4. Glükozaminoglikán: Nagy mennyiségű folyadékot képes megkötni, így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét. 
 5. Hyaluronsav komplex: Felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő- és folyadékmegőrző képességéért. A negyven éves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvan éves korra pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek. 
 6. Cetilmirisztoleát(CMT): Protektiv hatást gyakorol a porcszövet kopása ellen és részt vesz annak regenerálódásában is. 
 7. Indiai tömjénfából származó boswellinsav-kivonat: Kutatások arról számoltak be, hogy a boswellin-sav szerepet játszhat a ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Embereken és kutyákon végzett vizsgálatok alapján a boswellia átlagosan két héten belül javulást hozott a fájdalom, ízületi merevség tekintetében. A szteroid gyulladáscsökkentőkhöz hasonló hatást fejt ki. 
 8. Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria): Szalicilsav-tartalmának köszönhetően a réti legyezőfű belsőleg alkalmazva eredményesen enyhíti a reumatikus panaszokat, az izom- és ízületi fájdalmakat.  
 9. Valamint 95%-os kurkuma kivonat: Egy klinikai ( kettősvak) vizsgálatban a gyulladáscsökkentésre alkalmazott fenilbutazon hatásait vetették össze a kurkuma hatásaival, reumás ízületi gyulladásban szenvedők körében. Az eredmények szerint a kurkuma hatékonyan vett részt a reggel jelentkező ízületi merevség oldásában, az ízületi ödéma csökkentésében, a fizikai terhelhetőség fokozásában. 
 10. A cink: Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat és közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. 
 11. A mangán: Rendkívül fontos a megfelelő csontfelépítés kifejlődéséhez, segít növelni az ásványi anyagok sűrűségét a gerincoszlop csontjaiban, mely változó korban kiemelkedően fontos, Rándulás, ízületi kopás, csontritkulás, gyulladás kezeléséhez is hozzájárulhat. 

Mindezek az összetevők elérhetőek egyben egy komplex porcerősítő készítményben. Keresd kínálatunkban. A tablettás formában kapható Joint Protex Forte készítményt. 

Ha pedig igazi nagyágyú izületvédelemre vágysz ismerd meg újdonságunkat az extra összetevő tartalmú RiseUp készítményt. Kifejezetten az izületek számára kifejlesztett multiaktív kollagén tartalmú étrendkiegészítőt.

izülrtvédelem, izületvédő, porcerősítő,fáj a lában, joint protex forte, riseup, komlex izületvédelem

Nem csak az ízületek, de a kötőszövetek, az ínszalagok, a vérerek, és a bőr egészségét is szolgálják.

Így például cellulitisz esetén is jó szívvel ajánljuk.

A cikkben kifejezetten az ízületekre gyakorolt jótékony hatásukat emeltük ki. 

Próbáld ki a komlpex izületvédő, porcépítő késztíményünket, hogy minden olajozottan menjen.

A különbség magáért fog beszélni.

 Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.
 
A cikk szerzője: Ludányiné Szabó Adrienn