RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Acai jótékony hatásai


Távol a modern nagyvárosoktól, az érintetlen természet mélyén megtalálhatóak a szupergyümölcsök.

A természet, és a benne megtalálható értékek sokszor lehetnek segítségünkre problémáink, panaszaink enyhítésében. Az egyik ilyen természeti kincs, egy nagyon értékes gyümölcs, mely az amazóniai vidékről származik, és acai berry névre hallgat.

A benne lévő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, többszörösen telítetlen zsírsavak és rostok rendkívül pozitív hatással lehetnek egészségünkre.

Olyan kiváló aminosav összetétellel rendelkezik, mely hozzájárulhat az izomzat megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, erőssége fenntartásához, és  folyamatos energiaellátásának biztosításához. Ebből kifolyólag az élsportolók egyik kedvenc csemegéje, mely nagy segítség lehet a kiváló eredmények eléréséhez.

Az acaiban lévő növényi antioxidánsoknak köszönhetően az ORAC értéke (ez az érték az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi) a szuper gyümölcsök között is kiemelkedő. Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, csökkentheti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, lassíthatja a sejtek öregedését. 

A gyümölcsben található antocianinok befolyásolhatják a szénhidrát anyagcserét, és a kutatások szerint (Michigani Állami Egyetem, 2004) az inzulin termelését akár a másfélszeresére is képesek emelni. Ezzel hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez, inzulin rezisztencia kezeléséhez és a tartós fogyáshoz is.

Az acai mint hatóanyag kiváló gyulladás gátló hatással rendelkezik, ami többek között a magas ellágsav tartalmának köszönhető. Mivel az ellágsav megóvja a kollagént a roncsolódástól, fogyasztása ígéretes lehet az UV sugárzás okozta bőrráncosodás, illetve bőrgyulladás kezelésében is.

Az acaiban lévő velutin nevű flavoniodnak köszönhetően, ez a fantasztikus gyümölcs, még a gyulladással járó autoimmun folyamatokban (Chron betegség, Spondylitis ankylopoetica) is állapotjavulást idézhet elő.

A biológiailag aktív összetevőinek szerteágazó, pozitív hatásai méltán emelik az acait, a legkiválóbb növényi táplálékok előkelő tagjai közé.

További érdekességek az Acai-ról, kattints IDE

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.