RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Noni eredettörténet, miért is ennyire népszerű a Noni gyümölcs


A Noni (Morinda Citrifolia) egy felbecsülhetetlen értékű növény, a gyümölcs leve lassan egyre több ember napi étrendjébe kerül bele egészséget elősegítő táplálék-kiegészítőként.

Csak az elmúlt néhány évben több mint 23 különböző fitokemikáliát, 5 féle vitamint, 3 féle ásványi anyagot és 18 féle aminosavat azonosítottak a gyümölcsben, melyek igen hatékonyan serkentik az emberi szervezet immunrendszerét.

Noni - Az eredettörténet

Az ókori polinéziai őslakosok különféle növényeket használtak a természetes gyógymódokhoz, kezdetekben “próba szerencse” alapokon elindulva, majd később a tapasztalataikat generációkon átívelve továbbadták leszármazottaiknak.
Ezt “kapu”-nak hívták, ami egy összefoglaló név volt azokra szabályokra és tanításokra amiket betartva a legnagyobb egészségben és harmóniában élhették életüket. Ezt a kollektív tudást a “kahuna”, a spirituális vezető ápolta és védte.
- hideg
- nedves levegő
- fizikális trauma
- fertőzés
- lelki problémák
- erkölcstelen viselkedés
- “kapu” szabályainak megszegése

A népgyógyászati eljárás gyakran magában foglalt külöböző szertartásokat, izzaztást, masszázst és természetesen kedvező hatásúnak tartott növényeket.

A legtöbb növényt külsőleg használták, és az etnobotanikusok úgy vélik, hogy így kezdődött a noni népszerűségének története is.

Nem tudhatjuk biztosan, hogy mikor kezdtek a polinéz lakók a noninak fájdalom esetén is kedvező hatást tulajdonítani, de ismert tény, hogy különösen nagy gyakorisággal használták a leveleit a polinéziai történelem során.

A Noni kétségtelenül nagy segítség volt a polinéziak számára, ezért vitték magukkal a növényt, amikor a Csendes-óceán új szigeteit gyarmatosították.

Nincsenek ismereteink arról, hogy hogyan és mikor tértek át az őslakosok a külső használatról a fogyasztásra. Az érett gyümölcs illata valószínűleg egy ideje távol tartotta őket a lakmározástól.

Az állatok azonban bizonyos értelemben sokkal okosabbak, mint mi vagyunk, vagy legalábbis intuitívabbak.

Például tudjuk, hogy a kutyák füvet esznek, amikor meg akarják hánytatni magukat. Az állatoknak rengeteg ilyen gondjaikat enyhítő szokásuk van.

És a polinéziai állatvilág imádja a nonit!

Valószínűleg észrevették az állatok jó egészségét, és úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak a gyümölcs fogyasztásával.

Gyorsan kiderült, hogy a nyers noni gyümölcs lenyűgöző hatékonysággal növeli az energiaszintet, segít a gyulladások leküzdésében, fenntartja az egészséges immunrendszert, és számtalan egyéb előnnyel jár.

A noni gyorsan az ókori polinéziaiak egyik legfontosabb gyógynövényévé vált.

Ma már ismerjük a noniban található több, mint 160 vegyületet, melyek között rengeteg létfontosságú mikrotápanyag van, beleértve a természetes antioxidánsokat, az oldható és oldhatatlan rostokat, az esszenciális zsírsavakat és számtalan más vitamint és ásványi anyagot.

A noni az emberiség népgyógyászati kultúrájának szerves részét képezi. Segíts megőrizni a noni örökségét.

A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.

 Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.