RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

A reflux ma már népbetegségnek számít.


A folyékony Chlorophyll hatóanyaga a lucernából származó klorofill.

A klorofill a növények zöld festékanyaga, évszázadok óta alkalmazzák méregtelenítésre, valamint általános élénkítő szerként.

Gazdag fehérje-, karotin-, enzim- és ásványi anyag-forrás.

Elősegíti a méreganyagok semlegesítését, valamint eltávolítását a szervezetből, ezenkívül rendkívül hatékonyan lúgosíthat.

Napjainkban számos új, erőteljesebb kémiai (levegőben, vízben, sőt az ételben is előforduló) és fizikai (sugárzásból és atomenergiából származó) xenobiotikum jelent meg, melynek káros hatásai komoly fenyegetést jelentenek az élőlények, így az emberek számára is.

Számos más betegséggel együtt a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az arthritis és az allergiák előfordulása is gyakoribb.

Ráadásul számtalan tünet, például fejfájás, nyálkahártya-problémák, fájdalmak, köhögés, emésztőrendszeri betegségek, „allergiás” tünetek, például érzékenység a környezetben előforduló anyagokra (kemikáliákra, parfümökre és szintetikus anyagokra) akár a toxicitással is összefüggésbe hozhatók.

A xenobiotikumok leggyakoribb külső útvonalai:
  • belégzés (ipari légszennyezés, dohányzás),
  • lenyelés (élelmiszer-adalékok, az ivóvízben lévő vegyi anyagok, gyógyszerek),
  • az injekciók (vakcinák),
  • felszívódás (szintetikus ruhaanyagokból származó kemikáliák, festékek, műanyagok, rovarirtók, műtrágyák),
  • valamint a besugárzás (röntgen, mobiltelefon, számítógép monitorja, tévéképernyő stb.).

Az említett xenobiotikumok többsége toxikus elemeket hozhat létre szervezetünkben.

Belső szinten szervezetünk napi normál működése során ún. visszamaradó anyagokat termel.

A biokémiai, celluláris és testi tevékenységek során olyan anyagok keletkeznek, melyeknek távozniuk kell a szervezetből.

A szabad gyökök biokémiai toxinok.

Más salakanyagok az emésztetlen táplálékok erjedéséből, rothadásából és avasodásából, valamint a kiszáradásból és az alultápláltságból adódnak.

Ha ezek az anyagok nem ürülnek ki a szervezetből, blokkolhatják a sejtek, szövetek, szervek, sőt a teljes szervezet normál működését.

E visszamaradó anyagok megfelelő mértékű kiürítése – azaz a méregtelenítés – az egészségünk támogatója.

A belső méregtelenítés magában foglalja a szervezet minden, a salakanyagokat semlegesítő, átalakító vagy kiválasztó folyamatát, melyekben az alábbi szervrendszerek vesznek részt:

  • légzőszervek – tüdő, légcsövek, torok, orrüregek és orr,
  • emésztőrendszer – máj, epe, vastagbél és a teljes gyomor-emésztőrendszer,
  • vizeletkiválasztó rendszer – vesék, hólyag, húgycső,
  • bőr – verejték- és faggyúmirigyek, könny,
  • nyirokrendszer – nyirokvezetékek és nyirokcsomók.
Miként támogathatjuk a szervezetünk méregtelenítő folyamatait?

A Chlorophyll mint hatóanyag táplálékkiegészítő segítségével.

A Chlorophyll lucernából kivont klorofillineket (a klorofill nátrium/réz sója) tartalmaz, továbbá az a- és b-klorofillok koncentrált forrása.

Mi a klorofill?

Zöld, fotoszintetikus pigment, mely majdnem minden növényben, algában és cianobaktériumban megtalálható. 

A klorofillt „folyékony napfénynek” nevezik, mert a napból szív fel energiát.

A klorofill a kloroplasztban – a növényi sejtekre jellemző organellumban –  található.

Neve ógörög eredetű:chloros=zöld, phyllon=levél. A pigmentek kémiai vegyületek, melyek a látható fény csak bizonyos hullámhosszait verik vissza.

A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek három alaposztálya vesz részt:

  • klorofillok – zöldes pigmentek,
  • karotenoidok – általában vörös, narancs vagy sárga pigmentek,
  • és a fikobilinek.

Ezek a pigmentek kromoproteinekként fordulnak elő (pigmentfehérje-komplexek) melyek egy protein és egy nonprotein összetevőből állnak.

Kezdetben azt feltételezték, hogy a klorofill egyetlen vegyület, de 1864-ben Stokes spektroszkópia segítségével kimutatta, hogy a klorofill keverék.

1912-ben Willstatter és munkatársai megállapították, hogy a klorofill két vegyület, a zsíroldékony a-klorofill és b-klorofill keveréke.

Ma már tudjuk, hogy többféle klorofill létezik, legfontosabb közülük az a-klorofill.

Minden fotoszintetizáló növény, alga és cianobaktérium tartalmaz a-klorofillt.

Az a-klorofill általában minden eukarióta fotoszintetikus szervezetre jellemző, és a reakcióközpontban betöltött kulcsszerepének köszönhetően elengedhetetlen a fotoszintézishez, ahhoz a fontos biokémiai folyamathoz, melynek során a növények, algák, egysejtűek és egyes baktériumok kémiai energiává alakítják a napfényt.

A kémiai energia szintetikus reakciókat irányít el, például a cukrok képződését vagy a nitrogén aminosavakká, a fehérjeszintézis építőköveivé történő szilárdulását.

Végül szinte minden élő dolog tápanyagellátása a fotoszintézis során termelt energiától függ, ami tehát létfontosságú a Földön.

Sőt, a Föld atmoszférájának nagy részét kitevő oxigén termelődése is ettől az energiától függ.

1915-ben dr. Richard Willstatter Nobel-díjat kapott a klorofill kémiai szerkezetének leírásáért, mely egyetlen Mg2+ atomot körülvevő, szénből, hidrogénből, nitrogénből és oxigénből álló hálózat.

Tizenöt évvel később, 1930-ban dr. Hans Fisher a hemoglobin kémiai szerkezetének felfedezéséért kapott Nobel-díjat, és legnagyobb meglepetésére azt találta, hogy az szinte hajszálpontosan megegyezik a klorofilléval.

A hemoglobin az a pigment, mely a vörös vérsejtek vörös színét kölcsönzi, ahogy a klorofill a növények zöld színét.

Amikor dr. Fisher elválasztotta a hemet a fehérjemolekulától, mellyel kötést alkotott, kiderült: a fő különbség a klorofill és közte az, hogy a hemoglobinban vasatom található középen, míg a klorofillban magnéziumatom. Az Mg2+ a koordináló vas ion a klorofillmolekulában, és a magas ionellátottságú növényekben az Mg2+ teljes mennyiségének mintegy 6 százaléka a klorofillhoz kapcsolódik.

Meg kell említeni, hogy a klorofill nem ugyanaz, mint a klorofillin.

A klorofillin a klorofillból származó nátrium/réz sók félszintetikus keveréke.

A klorofillin szintézise során a gyűrű közepén lévő magnéziumatom rézre cserélődik, és a fitolfarok elvész.

A természetes (zsíroldékony) klorofillel ellentétben a klorofillin vízben oldódik.

A tudósok még bizonytalanok abban, kerül-e klorofill a véráramba, és ha igen, mennyi.

Másrészt a klorofillmolekula képes végighaladni a szervezeten, mivel a magnézium helyét réz foglalta el.

A réz a vashoz hasonlóan oxigénszállító.

Valójában a klorofillinmolekula szinte ugyanolyan, mint a vérünkben található hemmolekula.

A klorofillin fontos szerepet játszik a szervezet belső méregtelenítésében, ezáltal az élet és az egészség fenntartásában is.

Belső dezodorként is használható.

Számos esettanulmány igazolja, hogy a szájon át szedett klorofill inkontinenciás betegeknél csökkentette vizelet és ürülék szagának szubjektív érzékelését.

A klorofill és a klorofillin képesek arra, hogy szoros molekuláris komplexeket hozzanak létre bizonyos vegyi anyagokkal, melyekről tudják vagy gyanítják, hogy rákot okoznak, többek között a dohányfüstben található poliaromatikus szénhidrogénekkel, egyes főtt húsokban található heterociklikus aminokkal, valamint az aflatoxin B1-gyel.

A klorofill szoros kötésalkotása ezekkel a potenciálisan rákkeltő anyagokkal befolyásolhatja azok felszívódását az emésztőrendszerből, és csökkentheti a rájuk fogékony szövetekbe kerülő mennyiségét.

A klorofillinek a valaha tanulmányozott legerősebb antioxidánsok közé tartoznak.

Kimutatták, hogy a klorofillin számos fizikailag releváns oxidánst képes semlegesíteni in vitro, és néhány állatkísérlet arra mutat, hogy a klorofill adagolása csökkentheti a kémiai karcinogének és a sugárzás okozta oxidatív károsodást.

A Chlorophyll hatóanyag

  • rendkívül erős lúgosító hatást fejthet ki az emésztőrendszerben,
  • jótékony lehet a rheumatoid arthritisben szenvedők számára,
  • megszünteti a testszagot és a rossz leheletet,
  • elmúlaszthatja a torokfájást,
  • élénkítheti a vérkeringést,
  • javíthatja az emésztést,
  • csökkentheti a fáradtságot,
  • javíthatja az immunválaszokat,
  • optimalizálhatja az egészségi állapotot.
  • Egyéb erényei mellett egyértelműen gyorsíthatja a sebgyógyulást,
  • enyhítheti a gyomorfekélyt, és elősegíthetii a normál bélmozgást.

A természetes klorofill nem toxikus. Szájon át szedve a klorofillin zöldesre színezheti a vizeletet és az ürüléket, illetve sárga vagy fekete elszíneződést okozhat a nyelven. Túladagolás egyetlen jelentett esetben sem történt. Terhesség és szoptatás alatt kerülendő a szedése.

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.