RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

A Noni gyümölcs használata, ezt nem gondoltam volna

Organic Noni Calivita

A Noni használata során számos pozitív hatás figyelhető meg.

Mi van a Noni gyümölcsben ami miatt feltűnést keltett.

Noni- így nevezik a Hawaii-ak, de tudományos körökben Morinda citrifolia-ként tartják számon a Noni gyümölcsöt. 

Ez az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és délkelet-Ázsiában is honos, magassága az apró bokor mérettől egészen 10 méterig terjedhet.

Noni gyümölcs használata népi gyógyászatban körülbelül 2000 évre tehető.

Afrikában elsősorban általános salaktalanítóként, Indiában főleg vitalizáló, vágyfokozó szerként, Ausztráliában és Közép-Amerikában főként az egészségre gyakorolt számos egyéb jótékony hatásai miatt terjedt el a Noni gyümölcs. 

A nyugati országok figyelme csak pár évtizede fordult a Noni gyümölcs felé.

Dr. Ralph Heinicke elismert biokémikus a hetvenes évek elején kezdett kutatásokat a Xeroninnevű anyaggal, és több mint 45 évet töltött az alkaloida működésének tanulmányozásával.

A xeronin egy viszonylag kis alkaloida, amely fiziológiailag igen aktív, de az emberi test sejtjeinek helyes működéséhez elengedhetetlen. Dr.

Heinicke kutatásai során a Noni gyümölcsében észlelhető mennyiségű pro-xeroninra, azaz a xeronin előfutárára bukkant, melynek elsődleges funkciója a specifikus proteinek merevségének és formájának szabályozása.

Mivel ezek a proteinek különböző feladatokat látnak el a sejten belül, érthető, hogy a xeronin így a Noni gyümölcs használata hihetetlenül széleskörű fiziológiai reakciókat produkálhat.

Közömbös tulajdonságai miatt korábban rendre elkerülte a biokémikusok figyelmét, most azonban kiderült, hogy hatalmas jelentőséggel bír.

Noni gyümölcs használta egyre jobban lázba hozta a tudósokat.



A proxeronin egy speciális enzimhez kötődve - amely szintén megtalálható a noni gyümölcsben - xeronin képződést indukál.

Ez a biokémiai kombináció kimutathatóan jó hatással van a sejtek falának funkcióira, ami az összes fiziológiai reakciót meghatározza.

A sejtek falának áteresztőképességét szabályozva normalizálja a sejtműködést, javítja a tápanyagok felszívódását. 

Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint immunrendszerünk normál működéséhez is nagymértékben hozzájárulhat. 

A májban ugyan raktározódik nagyon kis mennyiségű proxeronin, ezt az agy jelzésére 2 óránként kibocsátja, a test többi szerve pedig a véráramlás során jut hozzá.

Mindennapi táplálékunkkal szintén magunkhoz veszünk bizonyos mennyiségű proxeronint, de a Noni gyümölcs különösen nagy mennyiségben tartalmazza.

A xeronin-szükségletet a stressz, fokozott szellemi/fizikai igénybevétel nagymértékben fokozza.

így Noni gyümölcs használata a stressz szempontjából is előtérbe került.

Noni gyümölcsben található még scopoletin, mely a tobozmirigyre hatva a szerotonin és melatonin termelését befolyásolja.

Ez az oka annak, hogy jótékonyan csillapíthatja a hangulati hullámzást, valamint jó hatással lehet a normál alvási ciklus fenntartására. 

Noni gyümölcs kivonata serkenti a nitrogén-oxid termelődését is, amely értágító hatású lehet, ezáltal javíthatja a szövetek vérellátását.

Noni használata az erek szempontjából is hasznos lehet.

A fentiek említésével azonban korántsem teljes a sor.

Noni gyümölcs ezen túl 18 esszenciális aminosavat is tartalmaz, amelyet a szervezet maga nem tud előállítani, viszont létfontosságúak számára.

Gazdag emellett ásványi anyagokban (Na, K, Fe, Mn, Mg), és vitaminokban, melyek támogatják szervezetünk egészséges működését.

Valószínűleg még negyvenévi kutatómunka után sem sikerült a Noni gyümölcs valamennyi titkát felfedni.

Eddig több mint 100 bioaktív hatóanyagot azonosítottak, köztük számos vitamint, aminosavat, enzimet, alkaloidot, flavonoidot, nyomelemet, ásványi anyagot és többszörösen telítetlen zsírsavakat.

Ezek együttes aktivitásának köszönhető a Noni gyümölcs hatékonysága.

Kiváló immunerősítő és sejtregeneráló hatással bírhat a Noni a használata során..

Milyen valószínűsíthető szerepe van a Noni gyümölcsnek a szervezetben?

· A Noni használata támogatja a normális sejtműködést és sejtregenerációt,

· A Noni használata hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez,

· A Noni használata antioxidáns hatású anyagokat tartalmaz, melyek védik a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben,

· A benne levő proxeronin megkönnyíti a tápanyagok sejtekbe való bejutását,

· A Noni használata támogatja a sejtek anyagcseréjét (enzimek, aminosavak, telítetlen zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok),

· A Noni használata támogatja a keringést: a scopoletin tágítja az ereket, a flavonoidok erősítik az érfalakat,

· A Noni haszálata javíthatja a teljesítőképességet és a hangulatot: a xeronin elősegíti a hangulatjavító szerotonin sejtekhez való kötődését,

· A Noni használata telítetlen zsírsav, vitamin és nyomelem, valamint számos bioaktív anyagánál fogva általános egészséget támogató hatással bír.

Érdemes kipróbálni a Noni gyümölcsöt?

Legideálisabb természetesen a friss Noni gyümölcs lenne, ám ez nehezen elérhető.

Szerencsére ma már számos olyan kiváló termék közül választhatunk, melyek tartalmazzák a Noni gyümölcs jótékony alkotóelemeit.



A Noni hatása: Általános vitalitásfokozásra kiválóan alkalmazható, de kimerültség, lehangoltság esetén is ideális lehet.

Alkalmazhatjuk emellett az erőnlét javítására, a szervezet saját védekező-rendszerének támogatására, azaz preventív célra is. 

A Noni gyümölcs nem csodaszer, és nem is gyógyszer!

A Noni használata során a benne található aktív hatóanyagok valóban hatékonyan támogatják szervezetünket, de nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, az egészséges életmódot, valamint az orvos által előírt kezelést.

Kívánjuk, hogy mindenki életébe pozitív változásokat hozzon a Noni használta.

Forrás: Dr. Ralph Heinicke: Xeronin és a sejt regeneráció, calivita.hu

A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.
 Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.