RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Acai bogyó


A cukorbetegek száma drasztikusan nő!

A legújabb kutatások szerint az Acai bogyó igen jó eredményekkel kecsegtet ezen a téren.

A cukorbetegség az egyik legjelentősebb népegészségügyi probléma.

A cukorbetegség egy komplex anyagcsere betegség, melynek száma világszerte rohamosan nő, és ez alól hazánk sem kivétel. 

Magyarországon több mint 500.000 regisztrált cukorbeteget tartanak nyílván, de a betegek száma ennél sajnos jóval magasabb.

A cukorbetegség egy olyan állapot, melyben a hasnyálmirigy nem termel elég inzulint, vagy a sejtek inzulin érzékenysége csökkent, melynek következménye, hogy a sejtek nem képesek a cukor (glukóz) felvételére.

Tehát a táplálékkal elfogyasztott cukor így a vércukor szintjét növeli, viszont eközben a sejtek éheznek, nem jutnak megfelelő tápanyaghoz.

Típusok

Az 1-es típusú diabetes (cukorbetegség), vagy fiatalkori diabetes (cukorbetegség) egy autoimmun betegség, melynek következtében a hasnyálmirigy béta sejtjei elpusztulnak és nem tudnak a továbiakban  inzulint termelni.

Fontos tudni, hogy az utóbbi évek kutatásai feltárták, és egyértelműen igazolták a D-vitamin hiány és az 1-es típusú cukorbetegség kialakulása közötti összefüggést.

A 2-es típusú, vagy nem inzulinfüggő diabetes (cukorbetegség) mellitust a magas glikémiás indexel (GI) rendelkező izolált szénhidrátok fogyasztása (pl.: cukor, fehér liszt stb.) okozza.

Minél magasabb a glikémiás indexe a szénhidrátnak, annál gyorsabban szívódik fel és jut a vérbe, és annál nagyobb inzulintermelésre serkenti a szervezetet.

Az ilyen étkezés utáni hatalmas inzulin hullám miatt a sejtek védekezni kezdenek a beléjük pumpált túl sok cukor ellen, és kialakul az inzulinrezisztencia, vagyis a sejtek ellenállnak az inzulinnak.

Az agy ilyenkor azt érzékeli, hogy a vérben ott a sok cukor, így utasítja a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen, ami végül a hasnyálmirigy kimerüléséhez vezet.

A vércukoreltérések mellett jellemző erre a betegségre a magas vérnyomás és a magas vérzsírszint (koleszterin és triglicerid) is, melyek együttesen az érelmeszesedés kialakulását gyorsítják.

Dr. Varga Edit - A metabolikus szindrómáról és kezelési lehetőségeiről:

                                                                                                                      

Megelőzés, kezelés

A kezelés során az inzulinrezisztencia csökkentése az elsődleges cél. Azt viszont tudni érdemes, hogy a cukorbetegség elleni harcban az alapvető megoldás az életmódban rejlik, a gyógyszeres kezelés csak másodlagos tényező. 

Ennek a szemléletnek köszönhetően az utóbbi időben világszerte népszerűvé vált egy nagyon hasznos táplálék, az Acai gyümölcs, melynek jelentős szerepe lehet az anyagcsere helyreállításában.

A gyümölcsben ugyanis számos biológiailag aktív összetevő, továbbá kiváló növényi antioxidáns található, ráadásul a benne lévő fitoszterolok csökkentik a vérben az LDL koleszterin szintjét.

Dr. Varga Edit - Az Acai-ról, és annak kedvező hatásairól:

                                                                                                                            

Az Acai kedvező hatásai

A túlsúllyal kapcsolatos tanulmányokat készítő Udani J. K. vizsgálataiból egyértelműen kiderül, hogy már 1 havi

Acai fogyasztása után megfigyelhető a vérzsírok mennyiségének változása:

  • a trigliceridek csökkentek
  • az LDL ("rossz") koleszterin szintje csökkent
  • miközben a HDL ("jó") koleszterin szintje változatlan maradt
  • összességében pedig a teljes koleszterinszint csökkenése volt megfigyelhető

Vitamin partner webáruházban akciós áron megrendelhető.


Szintén Udani kutatásai igazolták az Acai reduktív hatását az étkezés utáni vércukorszintre nézve, melyből következik, hogy támogatja a vércukorszint stabilizálását, ezáltal kiküszöböli a nagy inzulin hullámokat és az ezt követő éhezési rohamokat is.

Ennek a mechanizmusnak köszönhetően az Acai a cukoranyagcsere stabilizálása mellett, az egészséges fogyás egyik kulcstényezője lehet.

A megismert jellemzőkből kiderült, hogy Acai rendszeres fogyasztása ajánlható:

  • minden túlsúllyal küzdőnek
  • azoknak, akik családjában előfordult a cukorbetegség
  • és a cukorbetegeknek kiegészítésképpen

Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.