RAGYOGJ! Fedezd fel a kaliforniai életérzést és teljesítsd ki az életedet a Calivita minőségi étrend-kiegészítőivel, kozmetikumaival és egészségmegőrző készülékeivel.

               70 315 7772    Rendelés külföldre 

Hogyan kerüld el az allergiát?


Allergia 

Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Míg a 19. században elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is.

Bár az allergiára való hajlam örökölhető, ráadásul a környezeti ártalmak is egyre nagyobb mértékben vannak jelen, mégsem törvényszerű, hogy kialakuljon a betegség. Meghatározó ugyanis, hogy mennyire erős az immunrendszerünk, és hogy szükség esetén megteszünk-e mindent azért, hogy javítsunk állapotán.

Amíg jól vagyunk, általában eszünkbe sem jut, hogy ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Nem teszünk semmit, csak akkor kezdünk odafigyelni életmódunkra, amikor már megjelent a betegség. Az allergia esetében azonban a megelőzés akkor hatásos, ha minél korábban, a tünetek megjelenése előtt kezdjük el, amikor a szervezet még nem gyengült le jelentősen.

Támogatásképpen

Segíthet a C-vitamin és a Noni

Egy friss vizsgálat szerint a noni is hatékonyan segíthet az allergiaellenes terápia részeként. Kísérleti körülmények között az előzetesen fogyasztott noni képes volt jelentősen csökkenteni az allergénre adott reakciót. A vizsgálatot végzők szerint a hatásért a noniban lévő, az almában is megtalálható urzolsav, továbbá olyan bioflavonoidok, mint a kaempferol és rutin felel. Így a noni rendszeres fogyasztása segíthet mérsékelni az allergiás tünetek megjelenését!

A Morinda citrifolia (polinéz nevén: noni) egy olyan egzotikus, különleges gyümölcs, melyben számos létfontosságú tápanyag megtalálható, vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag, komplex egészségtámogató készítmény. Mindkettő segítiheti a sejtek egészséges működését és a normál sejtosztódást, ezenkívül mérséklik a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat. Hozzájárulhat a máj méregtelenítő funkciójához.


Forrás: Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood - C. Alan,  B. Clemetson; J. Nutr. 110: 662-668, 1980. * Dietary antioxidants and asthma in adults * Vitamin D treatment modulates organic dust-induced cellular and airway inflammatory consequences - Golden GA, et al, J Biochem Mol Toxicol. 2013 Jan;27(1):77-86. * D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében – Virágh et al, Orvosi Hetilap 153. évf. vol 41. 1629-1637 * Anti-allergic activity of the Morinda citrifolia extract and its constituents – Murata et al., Pharmacognosy Res. 2014 Jul-Sep; 6(3): 260–265.

 

A fentiek
kizárólag a megnevezett személy(ek) tapasztalatát, véleményét tükrözik. Ön ettől eltérő tapasztalatokat is szerezhet.
Az alábbi vélemények vásárlóink egyedi, szubjektív tapasztalatai. Ezekkel nem állítanak egyik,-a webáruházban kapható- termékről sem gyógyhatást. Az étrend-kiegészítõk kedvezõ hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatás. Tartósan fennálló tünetek esetén keresd fel kezelőorvosod. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért a vitaminpartner.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget.