Habár aromás íze miatt húsok, halak és bor fűszerezésére is használták, de többnyire a népi gyógyászatban vették hasznát: szétrágva reumás fájdalmakat, fogfájást, fejfájást, köhögést csillapítottak vele, sérüléseket, gyomor és emésztési panaszokat kezeltek vele, de még szerelmi bájital alapanyagaként is felhasználták.
Napjainkban egész Európában elterjedt, a mediterrán konyha nélkülözhetetlen ízesítője és a görög konyha alapfűszere.
- Az oregánó olaj támogatja a szervezetet a mikrobák elleni harcban.
- Kiváló fertőtlenítő hatású, erős antimikrobális és gombaölő hatás miatt segítség lehet a szervezet számára.
- Hihetetlen antioxidáns kapacitással rendelkezik. Az USDA az oregánó antioxidáns hatását minimum 3 nagyságrenddel nagyobbnak sorolja be sok más fűszernövénynél. Antioxidáns hatása 42-szer nagyobb mint az almáé, 12-szer nagyobb mint a narancsé, és négyszer erősebb, mint az áfonya. Az Orac-skálán is előkelő helyet foglal el az oregánó: a szuperélelmiszerek skáláján, az 5.-ik legerősebb antioxidánsként tartják számon, ezzel maga mögé utasítva az acai-berry-t és a kurkumát.
Az oregánó az ókori Egyiptomban közismert köhögéscsillapító volt, az ókori görögök pedig sérülések gyógyítására használták. A középkorban oregánóolajjal óvták az ételeket az erjedéstől, rothadástól.
Az oregánó szárított változata is tartalmaz számos gyógyító vegyületeket, azonban az oregánó olaja jelentősen erősebb hatású.
Kinek, mire ajánljuk az Oregánó olajat?
- Megfázás, enyhe felső légúti panaszok esetén inhalálásra.
- Szájüregi fertőzések esetén öblögetésre.
- Emésztési problémák esetén belsőleg.
- Antioxidánsként a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként létrejövő, káros hatású szabad gyökök közömbösítésére.
- Külsőleg pattanások, rovarcsípések, horzsolások kezelésére, gombás fertőzések megelőzésére.
Oregánó olaj mennyisége: 30 ml
( kiskereskedelmi áron 325.83 ft/ 1 ml )
Adagolása: 4 csepp (kb. 0,17 ml) naponta három alkalommal, kis mennyiségű vízben elkeverve
Kinek ajánljuk? Mire ajánljuk?
- A megfázás, az enyhe felső légúti panaszok esetében ajánlott inhalálásra.
- Szájüregi fertőzések esetében használható öblögetésre is.
- Emésztési problémák esetében belsőleg fogyasztható.
- Antioxidánsként is hatékony, a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként létrejövő káros hatású szabad gyökök megszüntetésére, közömbösítésére.
- Külsőleg használható a pattanások, a rovarcsípések, a horzsolások kezelésére, vagy a gombás fertőzések megelőzésére is.
Az Oregano Oil összetevői:
- Oregánóolaj; 39 mg
- 1.4 mg Karvakrol
Inaktív összetevők:
extra szűz olivaolaj.
Figyelem!
Terhes kismamáknak és szoptató anyáknak nem ajánlott használata! Fokozottan ügyelj arra, hogy a termék a szemekbe és a nyálkahártyára ne kerüljön!
#oregánóolaj #karvakrol #antioxidáns #calivita #calivitapartner #caliviwomen